Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
De boende och de som äter sina måltider på Tärnegården fick lite guldkant på tillvaron på Nobel­dagen. Bild: Privat
De boende och de som äter sina måltider på Tärnegården fick lite guldkant på tillvaron på Nobel­dagen. Bild: Privat

Det åts Nobelmiddag även i Grebbestad

Sedan 1901 har nobel­priser delats ut och firats och den stora dagen är 10 december. Sedan dess är denna dag en stor festdag i Sverige. Så även i Grebbestad där man sedan 2007 bjuder till stor fest för samhällets äldre invånare på Tärnegårdens äldreboende.

Det är kommittén för Trettondagsbalen, som brukar gå av stapeln på Tanum Strand, som står bakom arrangemanget och det hela finansieras genom överskottet på lotterier på balen.

Bibbi Vineberg samt Britt och Kenth Ekstrand var de drivande i gänget kring tisdagens Nobelmiddag och de säger med en mun att de vill så gärna försöka sätta lite guldkant på tillvaron för våra äldre invånare och vad kan passa bättre än en Nobelmiddag på Nobeldagen. Och visst har det uppskattats alla de år vi varit här, det är värt varenda krona och arbetet runt omkring när vi ser glädjen och tacksamheten hos våra gäster.

Kommittémedlemmar agerade festarrangörer och de arbetade med glädje för att servera och hjälpa de cirka 45 gästerna som var på plats för att uppleva årets Nobelfest i Grebbestad.

Samtidigt hyllades en av de boende på Tärnegården som just denna firar sin 101:a födelsedag.

Det bjöds storståtligt med inledande bubbel, sedan en laxförrätt följt av läcker torskrygg och som härlig avslutning en smarrig dessert. Till allt detta goda serverades lämpliga välsmakande drycker. Maten var tillagad av Klas Johansson och Gary Kellet från Restaurang Källaren.

Gästerna underhölls under kvällen med musik på dragspel och munspel av Bengt Johansson och Bengt Karlsson. Dessutom berättades ett antal roliga historier och några kluriga limerickar, till publikens stora glädje.

Det blev applåder från de mätta och glada gästerna som gick hemåt efter ännu en fantastisk Nobelmiddag på Tärnegården. Efter avslutat värv kunde värdarna med varma hjärtan vända hemåt för att planera inför kommande Trettondags­baler och Nobelfester.