Babben Larsson är årets julvärd i SVT

– Det blev en lågoddsare, konstaterade Babben Larsson själv när hon mötte pressen i tv-huset. Flera namn hade kastats fram i förhandstipsen men det var alltså den folkkära komikern som fick uppdraget som årets julvärd i SVT.

ANNONS
|

Det var SVT:s programdirektör Eva Beckman som presenterade årets julvärd Babben Larsson och beskrev henne som ”lika stabil som Visbys ringmur”.

– Det är ett hedersuppdrag och det känns fantastiskt att få i ingå i den här traditionen av julvärdar, sade Babben Larsson som också berättade att hon bestämt sig för ett tema.

– Jag vill kommunicera att julen inte ska vara ska vara stressens högtid där man somnar av utmattning framför Kalle.

Babben Larsson har fått frågan om att vara julvärd två gånger tidigare, men då har det inte funkat med tanke på familjen. Men nu var det läge.

ANNONS

– I år var det perfekt för mig, konstaterade Babben Larsson som också berättade att julen för henne ska vara välplanerad men inte för perfekt.

Enligt spelbolaget Betsson fanns det på förhand tre otvetydiga favoriter till värdskapet: Babben Larsson, Oscar Zia och Niklas Strömstedt. Larsson och Zia låg på 7.00 oddsmässigt medan Strömstedt spelades på siffran 7.50. Farah Abadi seglade också upp som en favorit. Hennes julvärdskap spelades till 6.00 gånger pengarna.

Förra årets julvärd var Tareq Taylor. Den första julvärden i SVT var Ragna Birgitta Nyblom 1961. Andra som tagit på sig värdskapet under åren är Blossom Tainton, Lotta Bromé, Sarah Dawn Finer, Beppe Wolgers, Lennart Hyland och Lasse Kronér.

ANNONS