Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Alva Rohman har fått stipendiet till Robert Hasslings minne

12-åriga simtalangen Alva Rohman får årets stipendium till Robert Hasslings minne.

Diplom, blommor och checken på 20 000 kronor delades ut på Strömsvallen på söndagseftermiddagen, minuterna före avspark i fotbollsmatchen mellan IFK Strömstad och Skärhamn.

"För framgångar vid nationella och internationella tävlingar och för fortsatt utveckling inom simsporten", lyder motiveringen på diplomet.

Stiftelsen Robert Hasslings minne är grundad av fotbollstalangen Robert Hasslings föräldrar Leif och Rosemarie Hassling. Den delar ut stipendiet till minne av Robert, som omkom i en olycka 1997, endast 15 år gammal.

För stiftelsens räkning denna septembersöndag höll Bo Karlsson högtidstalet och påminde om Alva Rohmans många imponerande prestationer, senast en vecka tidigare i Halmstad, där hon tog en andraplats, en tredjeplats och sju förstaplatser.

Hon har också Sverigerekord i sin åldersklass på 50 meter bröstsim, med tiden 38,61.

– Jag blev glad, hinner Alva själv säga om utmärkelsen innan ceremonin på planen, med de bägge fotbollslagen som fond, tar vid.

Att hon var årets utvalda stipendiat avslöjades några dagar i förväg av familjen, för att alla skulle kunna vara på plats på Vallen vid det högtidliga tillfället. Annars hade hon nog tillbringat hela helgen i skärgården och hummerfisket.

Pengarna planerar hon att satsa på simningen.