Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Vinner vi bara med 1–0 så kommer vi nog inte vara så kaxiga när vi möter USA", säger Olivia Schough inför VM-matchen mot Thailand.

"Extremt viktigt att inte underskatta dem"

Den kommande VM-matchen mot Thailand innebär troligen ännu ett lågt stående lag. Något som Sverige har svårt för, enligt spelarna själva.

Det är lätt att få känslan av att de svenska fotbollsdamerna bara ska stöka undan Thailand så att man får den där gruppfinalen mot USA. Inte minst efter thailändskornas 0–13-förlust mot USA. Spelarna är medvetna om risken för underskattning.

- Eftersom det blev ganska många mål mot USA tror jag att det är extremt viktigt att inte underskatta dem, säger ytterbacken Jonna Andersson och fortsätter:

- Jag tror också att vi behöver se klipp från andra matcher som de har spelat och inte bara utifrån den matchen, för jag tror att USA var väldigt effektiva.

Viktigt med tidigt mål

Just den där effektiviteten var något som Sverige saknade i matchen mot Chile. 25 avslut, sju på mål och totalt två mål var Blågults facit. Sverige hade också elva hörnor utan utdelning.

- Att spela mot elva spelare som står i en mur utanför straffområdet, det är klart att det är tuffare. Det känns som att vem som helst kan räkna ut att det blir svårare att hitta ytor, svårare att driva och göra individuella saker, säger Andersson som själv såg Chile-matchen från bänken.

- Vi vet att vi kan klara av det, men det är absolut en lättnad att få in ett tidigt mål mot ett så pass lågt stående försvar.

Vill vinna med mer än 1–0

Att Sverige är bra på att nöta ned svagare lag med lågt försvar, som Kosovare Asllani var inne på direkt efter matchen mot Chile, håller anfallaren Olivia Schough inte riktigt med om.

- Jag tycker att vi är bättre mot bättre motstånd. Sådana här matchbilder är jäkligt svåra. Så om Thailand backar ned ännu mer tror jag inte att det är till vår fördel.

Hon hoppas dock att Sverige ska kunna få igång målskyttet, inte minst med tanke på USA:s jättevinst.

- Vinner vi bara med 1–0 så kommer vi nog inte vara så kaxiga när vi möter USA. Thailand blir inte någon lätt match men givetvis har vi favoritskapet och jag hoppas att vi kan trycka in några bollar också, säger Schough.