Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Nilssons fällning över mållinjen i Otepää (Nilsson till vänster) kan fortfarande göra att hon missar VM. Men hoppet om att hon ska kunna delta har ökat rejält. Arkivbild.

Dramatiska veckor – Nilssons kamp för VM

Först var chanserna mycket små. Nu talar mycket plötsligt för att Stina Nilsson trots allt ska köra VM. Här är den svenska stjärnans tuffa kamp mot klockan efter lårskadan som kom mitt i succésäsongen.

19 januari: Efter fyra raka segrar i världscupen gör Stina Nilsson en fällning vid målgång efter en spurtuppgörelse med Maiken Caspersen Falla i semifinalen i Otepää. Efteråt har hon så ont att hon stryker sig från finalen. De första rapporterna säger att det rör sig om en "liten sträckning i låret".

20 januari: Stina Nilsson får tät medicinsk uppföljning av det medicinska teamet i Otepää, men det är fortfarande oklart hur allvarlig skadan är. "Nu är det ett steg i taget som gäller", skriver hon själv på Instagram.

23 januari: Bristningen i låret är värre än befarat och landslagsledningen meddelar att risken är stor att det svenska guldhoppet missar VM. "Sannolikheten att hon ska komma till start är väldigt, väldigt liten", säger landslagschefen Rikard Grip.

3 februari: Stina Nilsson tas ut i VM-truppen, dock fortfarande som ett stort frågetecken.

8 februari: Det kommer positiva signaler om att Stina Nilsson trots allt ska kunna åka på VM. "Hon har haft en positiv rehab. Det går framåt och det har inte varit några direkta bakslag", säger Grip.

13 februari: Hoppet om att Nilsson kör VM ökar med beskedet att hon kommer att åka till VM-orten Seefeld där hon fortsätter sin rehabträning. "Vår ambition är att Stina åker sprinten på VM", säger landslagsläkaren Magnus Oscarsson.