Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Miljöpartiets valberedning föreslår att Per Bolund tar över efter Gustav Fridolin som manligt språkrör i maj.

Bolund föreslås som språkrör för MP

I dag gav presenterade Miljöpartiets valberedning sitt förslag till vem som ska efterträda Gustav Fridolin vid partiets kongress i maj.

Bolund säger vid en pressträff att han känner sig "otroligt hedrad" över att bli nominerad, och att han vill bli språkrör för att han är en "oroad optimist".

- Jag är en optimist därför att jag känner en så enormt stark medvind i våra frågor, säger Bolund, och hänvisar bland annat till de stora klimatdemonstrationer där många ungdomar runt om i världen deltagit den senaste tiden.

Miljöpartiets Gustav Fridolin avgår som språkrör vid partiets kongress i maj. Beskedet om att han inte ställer upp för omval kom i oktober förra året och sedan dess har flera tänkbara namn på efterträdare florerat.

Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund var en av favoriterna som återkommande nämnts i spekulationerna. I januari i år tackade han ja till att nomineras som nytt språkrör för partiet och nu står det klart att Miljöpartiets riksvalberedning vill se honom som manligt språkrör för partiet.

Isabella Lövin föreslås för omval som språkrör och Emma Nohrén föreslås bli partisekreterare efter Amanda Lind som numera är kulturminister.

Valet av språkrör genomförs på Miljöpartiets kongress 3–5 maj i Örebro.

Rättad: I en tidigare version fick Per Bolund fel statsrådstitel.