Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Biodlare prisas för miljöarbete

På fredag ska det firas flerfaldigt i Bullare­gården. Personal, pensionärer och en mängd insatser ska hyllas.

– Vi vill uppmärksamma att det finns så många värdiga vinnare bland kommunens befolkning. Att dra ihop alla vid ett och samma tillfälle och göra ett större event gör att det får lite större tyngd, säger Anette Karlström, informatör på Tanums kommun.

Eventet, som kallas Tanum hyllar, anordnas på fredag och förutom de tio kommunala priser som ska delas ut kommer även 14 av kommunens anställda som arbetat i 25 år och personal som gått i pension uppmärksammas.

Kommunens tillgänglighetspris går till Birgit Karlsson, aktiv i Neuroförbundet norra Bohuslän och HSO Tanum, som är handikappsförbundets samarbetsorganisation. Hon är glad över utmärkelsen.

– Det är jätteroligt och jag får känna mig hedrad.

När det gäller tillgänglighetsarbetet i Tanum berättar hon att man nu håller på med en tillgänglighetsplan för kommunen.

– Så att alla ska kunna ta del av information och att lokalerna är tillgängliga, säger hon och berättar att arbetet med tillgänglighet aldrig tar slut.

– Det ska följas upp varje år och är ett arbete som pågår hela tiden.

Glada över utmärkelsen är också Tanums biodlarförening som prisas för sitt miljöarbete.

– Vi jobbar mycket för att sprida att man ska hålla det giftfritt och vara rädd om alla insekter. Det betyder mycket att vi får uppmärksamhet för det jobb vi gör, säger Siv Svensson, sekreterare i föreningen.

Under fredagskvällen kommer de inbjudna bjudas på trerätters och när själva prisutdelningen sker är den öppen för allmänheten.

– Vi har också engagerat musikskolan de sista åren vilket har varit oerhört uppskattat. Sedan brukar vi ha exempelvis en kulturstipendiat eller i det här fallet gammeldansföreningen som får ett pris och kommer göra ett uppträdande, säger Rune Hermansson (C), kommunfullmäktiges ordförande i Tanum.