Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Peter Nilsson, Gregor Tovek och Johan Nohlgren framför Nilsson bil i Skee. Nilsson bil, som byter namn vid årsskiftet till Toveks Bil.

Bilfirman i Bohuslän växlar upp

Efter årsskiftet byter Nilsson Bil namn till Toveks Bil. Ambitionen är att de norra delarna av norra Bohuslän ska få ta del av det framgångsrecept Toveks Bil arbetat fram genom åren. Johan Nohlgren, VD för bolaget, spår en positiv framtid – som innehåller en stor mängd elbilar.


– Det är en svår bransch att slå in sig på. I storstadsområdena och i närheten av Göteborg har de största fabrikerna sina egna butiker, men nu när Toveks Bil fått ta över facklan efter Nilssons Bil i Skee och Ed kan vi ärligt säga att vi finns i hela Bohuslän och längst västkusten. Det är superspännande!, säger Johan Nohlgren.

Egentligen blev Nilsson Bil en del av Toveks Bil för flera månader sedan, men i en övergångsperiod har man jobbat med att forma företaget och med att informera kunder och andra berörda om att namnbytet ska ske nu efter årsskiftet.

– Det är klart att det är kul och spännande att få expandera. Vi har jobbat med det länge och kommer nu vara uppe i totalt 17 st städer och återförsäljare runt om i Västsverige. Det är en styrka att vara en stor aktör inom bilhandeln, viktigt att vi kan vara konkurrenskraftiga med bra priser och låga omkostnader.


Trender inom bilhandeln

– Vi ser en trend i att göra bilägandet enkelt. vi har lyckats bra med privatleasing där bilen är färdigpaketerad. Där ingår service, vinterhjul, försäkring med mera. Här man kan redan idag addera fler produkter och tjänster, men utbudet framöver kommer att vara betydligt mer. 

Totalt genomför Toveks Bil 15 000 bilförsäljningar varje år och strax under hälften, eller 45% av dem, var försäljning av begagnade bilar. Men det Johan Nohlgren ser som mest spännande i dagsläget är den snabba utveckling som sker på elbilsmarknaden. Han menar att det kommer bli mycket vanligare att nybilsförsäljningarna de gör kommer vara just elektrifierade fordon.

– Vi representerar ju ett par väldigt starka varumärken. Varumärken som ligger i framkant när det kommer till mer humana priser på sina elfordon. Jag tror att inom en femårsperiod kommer nog mellan en tredjedel och hälften av alla köp vara elbilar.

Hur ser räckvidden och priset ut för dessa bilar?

– Om jag får spekulera så tror jag att vi inom ett år kommer kunna erbjuda bilar som drivs av el med räckvidder på någonstans mellan 40 och 50 mil. Och de kommer kanske kosta runt 300 000.