Vill vi undvika att skjutvåldet kommer till ­Strömstad?

”Alla måste ta sitt ansvar. Nu”, menar insändarskribenten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Skjutningar och bombdåd i våra städer har på sista tiden varit en daglig nyhet i media. Orsaken sägs bland annat vara att de kriminella gängen strider om narkotikamarknaden. Den aktuella marknaden kan enligt uppgifter ligga långt från storstaden där dådet begås. Narkotikan kan därför sägas vara en av de direkta orsakerna till att unga människor dödas eller skadas för livet. Tror vi i Strömstad att vi kommer att vara förskonade från det här våldet? Det kommer allt närmare. Nyliga skjutningar i Uddevalla och för andra gången i Munkedal kanske pekar på det. Finns det då någon narkotikamarknad i Strömstad att strida om? Jag vet inte.

ANNONS

Men att det finns i Strömstad är helt klart. I helgen togs fyra ungdomar med narkotika på Torskholmen. I skogsdungarna runt Strömstiernaskolan stiger av och till hasch-röken tydligt. Jag menar att vi vuxna och då framför allt tonårsföräldrar måste prata med ungdomarna om konsekvenserna av att de köper knark. Gör så att de förstår att de är en del av att människor dödas eller lever i skräck för nästa skjutning eller bombdåd i sitt bostadsområde. Tala om för dem att de är en del i orsaken till att någon går in på en frisörsalong i Högsbo och skjuter en annan person med elva skott, bland annat i huvudet.

Jag vill inte ha det här. Ni vill inte ha det här. Alla måste ta sitt ansvar. Nu.

Orolig

LÄS MER:Fyra misstänkta för narkotikabrott i Strömstad

ANNONS