STNB:s chefredaktör Mikael Andersson gläder sig åt en ökning av antalet prenumeranter på Strömstads Tidning. Bilden är skapad med hjälp av AI.
STNB:s chefredaktör Mikael Andersson gläder sig åt en ökning av antalet prenumeranter på Strömstads Tidning. Bilden är skapad med hjälp av AI.

Mikael Andersson: Vi blir fler och fler!

Det är ju nästan så man vill brista ut i ett jubelrop. De senaste veckorna har vi sett ett väldigt stort inflöde av nya prenumeranter.

ANNONS
|

Vi pratar alltså om hundratals människor som valt att teckna sig för att få läsa Strömstads Tidning. Oerhört glädjande och ett stor tack till alla er som valt att hänga på det här tåget.

Jag har sagt det tidigare och kommer att säga det igen. Journalistik kostar pengar. Så är det idag och så har det alltid varit, papperstidning eller inte. Vi på Strömstads Tidning, och alla andra dagstidningar i Sverige, lever i en kommersiell verklighet, där vi måste ta in pengar, göra våra ägare nöjda och ha ekonomiska förutsättningar för att göra journalistik. Pengarna i sig är inte målet för oss på Strömstads Tidnings redaktion, men ett medel för att kunna fortsätta det vi ser som vår uppgift, oberoende och objektiv journalistik om, av och för Strömstad och Tanum.

ANNONS

Då är det självklart glädjande med allt fler prenumeranter. Det skapar en större trygghet för den framtida journalistiken i norra Bohuslän. Och förutsättningen är faktiskt ni!

Visst tror jag att det är vårt arbete som lockar nya, och kanske en del nygamla prenumeranter. De flest människor vill ha koll på sitt närsamhälle, de vill veta vad som händer i politiken, näringslivet, kulturen och samhället där de själva bor. Ser de en polisbil, fastnar i en kö på E6 eller skymtar brandrök bortom bergen så vill de veta vad är på gång. Strömstads tidning är, har varit och ska fortsätta vara den självklara källan för nyheter i vårt bevakningsområde. Med oss får ni veta vad som händer.

Sedan är det också så att detta med prenumerationer är något av en hel vetenskap. I koncernen har vi människor som hela tiden funderar kring när vi ska gå ut med extraerbjudanden, vad det kan vara som lockar nya människor att betala för vår journalistik och hur vi ska behålla de prenumeranter vi har. Det blir extra tydligt för en helt digital tidning. Den världen är betydligt flyktigare med en större andel prenumeranter som kommer och går, jämfört med tidigare när det flesta hade sin papperstidning och fortsatte med det.

ANNONS

Just nu är det till exempel nästan gratis att teckna en prenumeration på Strömstads Tidning, och har så varit en tid. Det heter ju att gratis är gott, och självklart förstår jag att en del av våra nya prenumeranter de senaste veckorna har nappat på de fina erbjudanden vi har för tillfället. Mitt jobb, vårt jobb på redaktionen, är att fortsätta skapa ett intressant och spännande innehåll som ni helt enkelt inte kan vara utan, när ni i ett senare skede förväntas blir fullbetalande kunder. För den tiden kommer, jag lovar.

Smaken är som baken, allt vi gör kommer inte alla att gilla och det är inte heller vår uppgift att stryka medhårs. Men jag hoppas ändå att ni ska tycka det vara värt, även i fortsättningen, att vara en del av Strömstads Tidning. För utan alla er skulle detta vara helt omöjligt, det är den nakna sanningen. Så återigen, ett stort tack till alla er som prenumererar, som gjort det i ”evighet” men också till er som precis klivit in i matchen.

Mikael Andersson

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Strömstads Tidning.

ANNONS