Anders Karlsson, Miljöpartiet. (arkivbild)
Anders Karlsson, Miljöpartiet. (arkivbild) Bild: Arvid Brandström

Insändare: Vem ska vi satsa på i Strömstads kommun?

Det är tuffa tider och överallt får vi höra att nu ska det sparas. Och sparas, det gör verkligen Strömstads kommun, skriver Anders Karlsson (MP).

ANNONS
|

Vi stänger rehabbassängen. Ska man bada i varmt vatten så får man åka till någon annan kommun som har det. På Koster läggs barnomsorg och skola ner vilket medför restider på 3 timmar/dag för en fyraåring som går på förskola. Våra hundratals dansande ungdomarna skickas runt som om de vore en kringresande cirkus. Gamla och sjuka får välja om pengarna ska läggas på mat eller trygghetslarm.

Ja alla måste spara! Eller? Vänta nu. Det är några som det aldrig behöver sparas på. Ja just det, oss politiker.

Förra året beslutade majoriteten (Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna) att utöka antalet arvoderade politiker till en kostnad på 170 000 kronor.

ANNONS

Nu är det faktiskt dags att vi som beslutar om alla nedskärningar drar vårt strå till stacken. Ett bra sätt skulle vara att vi halverar alla politikerarvoden och satsar dessa pengar på barn och gamla i Strömstad i stället. Så nu när budgeten ska läggas fram i november tycker jag att vi alla som är verksamma inom politiken ska titta sig i spegeln och fråga oss själva om vi började med politik för att själva tjäna pengar eller för att vi ville göra Strömstad bättre.

Anders Karlsson

Miljöpartiet

ANNONS