Vinterlek på Strömsvattnet i februari 2021.
Vinterlek på Strömsvattnet i februari 2021. Bild: Privat

Insändare: Värna vinterarenan Strömsvattnet

Lars Palm: ”Kasta inte ut stenar och annan bröte ut på isen.”

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad|

Vintern är här och Strömsvattnet fryser till och blir Strömstadsbornas fantastiska vinterarena mitt i stan. När isen lagt sig blir det genvägar, skridskoåkning, promenad, barn i pulka och annan isglädje. När sen snön faller plogas det banor, åks skidor, promeneras och körs för glatta livet.

Längs stränderna kastas det stenar ut på isen. De glider fint och långt, men blir mycket farliga när de sen fryser fast. En del är så små att de inte syns, men de märks när man åker på dem. Eftersom man inte ser dem blir man överraskad och tappar balansen och många blir skadade.

Det är stor skillnad på att tappa balansen när man övar och kan vara beredd på att ramla jämfört med när det kommer helt oväntat, det är då man riskerar att skada sig som mest. När snön sen lägger sig syns inte stenarna och risken att köra på dem blir ännu större. Man kan också ramla och glida på isen mot en sten och skada sig rejält om man krockar mot en sten. Pulkor med små barn kan välta och barnen slå sig mot stenarna.

ANNONS

Förutom att stenarna orsakar skador på barn och vuxna så förstör de även skridskorna som blir slöa och måste slipas om och skidornas och pulkornas undersida/belag blir repiga och måste lagas.

Vi vädjar till alla: Värna Vinterarenan Strömsvattnet och kasta inte ut stenar och annan bröte ut på isen.

Lars Palm

ANNONS