Göran Wallo är före detta vd för flera kommunala bolag i Strömstad. Arkivbild.
Göran Wallo är före detta vd för flera kommunala bolag i Strömstad. Arkivbild. Bild: Victoria Sörensen Lund

Debatt: Varför ropar politikerna ”vargen kommer”?

Varför ropar de ledande politikerna om att det är kristider och att Strömstad inte har råd med något medborgarna efterfrågar när listan på tveksamma kostnader som tagits är lång?

ANNONS

Några exempel är att utöka den politiska organisationen och ge dyra avgångsvederlag till chefer samt att ge ett nytt jobb till den sparkade kommunchefen med bibehållen lön. Socialnämnden stänger demensavdelningar på grund av ekonomin. Utöver detta satsar man stora pengar på chefs­utbildningar så man undrar: var är vargen?

I delårsrapporten för kommunen är det uppenbart och man kan se att än en gång överträffas de budgeterade målen med mer än fyra gånger. Ekonomisk kris? Hör ni vargen yla?

Jag associerar därför till ett gammalt barnprogram där huvudpersonen nynnade på strofen ”I fablernas värld”. Om man inte argumenterat för och hävdat stora ekonomiska problem hade det varit möjligt att hålla igång både rehabbassängen och ”Slipen”. Båda två är viktiga för Strömstadsborna och det utan att missa de högt ställda målen i budget. Vad är anledningen att man ropar att vargen kommer bara vid vissa ärenden?

ANNONS

Det kan finnas anledningar att studera den senaste ekonomiska rapporten. Jag lovar att du inte får vargfrossa av att läsa den, men kanske underlag för att misstänka att det hissats ”falsk flagg” inför ett flertal beslut och börjar nynna på låten från ”I fablernas värld”.

Göran Wallo

LÄS MER:Måste vi höja lokalpolitikernas arvoden rejält och utöka byråkratin?

ANNONS