Hur många gånger ska frågan om sjuktransportbussen Ronden lyftas, undrar Barbro Nilsson.
Hur många gånger ska frågan om sjuktransportbussen Ronden lyftas, undrar Barbro Nilsson. Bild: Privat

Insändare: Varför lyssnar ni inte på oss om Ronden?

Hur många gånger ska frågan om sjuktransportbussen Ronden lyftas, undrar Barbro Nilsson.

ANNONS
|

Frågan har lyfts sedan Ronden drogs in utan att de beslutade begripigt att det är vi som åker sjuktransport som vet att Ronden är lättaste sättet att åka tryggt, bekvämt, säkert och att komma fram i tid. Varför lyssnar ni politiker, som vi har valt, inte på oss? Tror ni vi far med osanning?

Vad kostar dessa otaliga uppföljningar, som inte gett något vettigt svar? Och när man frågar något brukar det bli alldeles tyst!

Det är frustrerande att viktiga frågor som sjuktransporter och Ronden inte tas på allvar av beslutsfattarna. Hur länge ska frågan lyftas för att få nödvändiga förändringar?

ANNONS

Att inte unna oss patienter Ronden är icke att se till patientens bästa! Vi är tvungna att ta oss till Uddevalla, NÄL och Sahlgrenska många gånger pga. de mindre sjukhuset i realiteten avlövas och stängs ner. Att de mindre sjukhusen avlastar de stora sjukhusen lyckas inte de styrande i regionen begripa!

Det är bedrövligt och ett hån mot oss gamla, att vi som blivit beroende av storsjukhusens vård ska behöva utsättas för diskriminerande, kränkande och förnedrande incidenter på grund av regionens okunskap och påhitt.

Ett exempel: En 91 år gammal kvinna från Strömstad med bl.a. hjärtbesvär är med anropsstyrd linje på hemresa från NÄL, någonstans i Dalsland måste hon urinera. Chauffören släpper av henne vid en vägkant. Hon måste ta sig ur bilen och med åskådare måste hon (91 år) göra sina behov, därefter klä på sig och kämpa sig in i bilen.

Resan går ofta hit och dit i hela Bohuslän och Dalsland med konsekvenser att man kommer för sent till mottagningen, och det går inte att känna sig trygg när chauffören i en smutsig taxibil hånade oss för att vi tagit covidvaccin och att han inte kunde tvingas att ta vaccin.

Han körde mestadels på de vita linjerna och under stora delar av färden talade han i mobilen utan handsfree. Det finns gott om exempel!

ANNONS

Sjuktransporter skall utgöras med högsta möjliga säkerhet och yrkesskicklighet, särskilt när det gäller att transportera personer med speciella behov, inklusive äldre och personer med mentala hälsoutmaningar.

Skulle ni ansvariga regionpolitiker vilja vara med om dessa incidenter som vi slapp när Ronden gick? Varför ska vi äldre betala för misslyckade vårdexperiment?

Barbro Nilsson

ANNONS