Dag Wersén (M).
Dag Wersén (M). Bild: Thomas Bennelind

Välkommen till klubben, V!

Dag Wersén (M) gläds åt att Vänsterpartiet - efter att tidigare varit kallsinniga - ansluter sig till hans förslag om marin inriktning i Strömstads skolor.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I ord, bl.a. debattartiklar i denna tidning, och handling, främst i form av en motion i kommunfullmäktige om en internatskola med marin inriktning på Koster, har jag som moderat politiker under den snart tilländalupna mandatperioden framlagt förslag att Strömstads kommun skall satsa på marin inriktning i skolorna. Tätorten har jag inte glömt bort. Jag har bl.a. påtalat det olyckliga i att vi där inte har kvar sjöbefälsskolan.

Vänsterpartiet har varit kallsinnigt till dessa förslag. Min motion röstade Vänsterpartiet ned i kommunfullmäktige tillsammans med sina politiska vänner mer eller mindre långt åt vänster.

Jag har misströstat om viljan till skolutveckling och kommunens ambitioner på det området. Mitt partis rop i Barn- och utbildningsnämnden på marin utbildning har klingat ohörda.

ANNONS

Nu har jag dock fått anledning att repa mod. Som framgår av ett reportage i vår tidning har Vänsterpartiet nu anslutit sig till mina tankar och vill samarbeta i skolfrågor med dem som har samma tankar.

LÄS MER:Vill ha marin inriktning på skolor i Strömstad

Det är bl.a. fråga om att bilda basen för framtida vattenbruk i industriell skala som inte heller utvecklas så snabbt som man kunde önska.

Låt oss kämpa vidare på den stig mot skolor i vår kommun med marin inriktning som mitt parti och jag försökt trampa upp och som åtminstone ett ytterligare parti nu verkar vilja beträda! Det kan vi göra även om vi tycker olika i andra frågor.

Dag Wersén (M)

Moderat kommunfullmäktige­ledamot

ANNONS