Victoria Sörensen Lund : Vad skulle man göra utan Google som husägare?

Nu har jag varit husägare i ett halvår, och alla nya ord man har lärt sig!

ANNONS
LocationStrömstad|

Om någon sagt orden fuktskydd, sockel eller våtrumsmatta för ett år sedan till mig hade jag zoonat ut direkt. Snark, vad snackar ni om? Nu däremot är jag mer intresserad! Fråga mig allt om målarfärg eller lister, bänkskivor eller murstock och jag kan (hjälpa till att googla).

Sedan ett drygt halvår tillbaka är jag husägare, och Google har gått varm. Man kan ju googla sig fram till nästan allt idag. Alla som köpt sitt första hus kanske kan känna igen sig i allt nytt som man måste sätta sig in i, och köpa. Har man bott i lägenhet innan hus har man aldrig behövt vare sig häcksax, gräsklippare eller skottkärra. Inte heller behövt tänka på saker som hur gammalt taket är eller om när man ska plantera lökarna i rabatten för bästa resultat.

ANNONS

Som tur är har jag en partner som är en händig typ, och fixar sånt som inte jag tänker på som måste fixas i ett hus. Just ja, har vi kollat så vi får elda i den öppna spisen? Just ja, har vi en snöskyffel nu när man måste skotta garageuppfarten? Just ja, hur gör vi om bergvärmen börjar blinka rött?

Allt det har löst sig, tack vare min duktiga man som är naturligt smart på husrelaterade problem. Men vad gjorde vi andra innan sökmotorernas tid? Var alla så händiga och duktiga? Eller fick man begrava sig i instruktionsmanualer på print när något i huset började blinka/låta/larma? Ringde de i sin tur sina föräldrar som fick förklara hur man löser ett läckande rör, eller hur man ska tänka med äppleträdets beskärning?

Det känns som tiden mellan problem och lösning är kortare idag. Idag kan man youtuba sig till nästan allt i hemmet. Har man bara självförtroende, tid och ork nog så kan man göra mycket själv i hemmet. Jag såg ett klipp på en man som rev ut ett helt badrum, och han såg så otroligt självsäker ut. Han tyckte minsann man kan göra mycket själv som husägare, men senare i klippet framkom det att han både var rörmokare och hade en bakgrund som snickare. Lätt att snacka då!

ANNONS

Jag antar att Facebook känner av mina husrelaterade-googlingar, för nu får jag reklam i stil med ”Låt oss besiktiga ditt tak idag” eller ”Trött på ditt badrum? Se badrumsofferter här!”. Så såg inte mina personliga annonser ut för ett år sedan. Tiderna förändras.

När vi precis flyttat in var vi ivriga. Man vill bevara, men samtidigt sätta sin prägel. Vi hade semester som sammanföll med inflyttningsdatum. Perfekt! Det blev en regnig sommar, men det gjorde oss ingenting. Perfekt väder för att måla om rum och inreda.

Nyligen var jag och min kollega Jenny på besök i ”Villa Overo”. Där kan man snacka om hus! 340 kvadratmeter, 16 rum och mycket jobb – men också mycket möjligheter. Som mäklaren själv uttryckte det; det är nog ingen förstahus-köpare som är spekulant på den unika villan i Strömstad.

Jag hann drömma mig bort, och se potential. Men samtidigt så såg jag framför mig alla googlingar som behövs göras för att fixa huset, och kände att jag är väldigt nöjd med det (något mindre) hus vi ska sköta om.

Det ska bli spännande att se vad som händer med Overovillan, hoppas de framtida ägarna är mindre beroende av Google än vad jag är.

ANNONS

LÄS MER: Bo som en borgmästare och polischef – villa Overo till salu

ANNONS