Strömstad Taxi
Strömstad Taxi

Vad händer med Taxi Strömstad?

Efter en trevlig kväll på stan med go’ mat och levande musik var det dags att åka hem. Ringer då efter taxi, kommer som vanligt till en telefonsvarare. Denna telefonsvarare upprepar samma ord i 45-43 minuter, därefter lade jag på.

ANNONS
|

Då var jag hemma och hade lagt mig. Ska det verkligen behöva vara så här? Detta problem har ju varit ända sen vi skulle vara hemma klockan 20.00 på grund av Corona.Då skyldes det på Corona. Men nu kan vi väl inte skylla på Corona längre för att det är totalt omöjligt att få en Taxi i Strömstad. Detta är ju ett stadigvarande problem. Alla bor inte i centrum, alla har inte möjlighet att gå eller cykla av olika anledningar. Vad tänker turisternas som vi vill ha tillbaka till stan som bor på campingarna och som ligger flera kilometer utanför centrum? Vad händer om man är utsatt för en olycka men är för frisk för ambulans, men inte kan köra själv för att uppsöka vård? Detta gör att man snart inte vågar gå utanför dörren längre, för man vet ju aldrig om man kommer hem. Det är inte alltid det passar att ringa kompisar eller grannen för att be om skjuts.

ANNONS

Sus

Taxi Strömstad svarar:

Svar till "Sus"

Tyvärr är det många som inte fått med sig att vi bytt tillbaka till vårat gamla telefonnummer 0526-12200 i och med den omorganisation som gjordes för en dryg månad sedan, vi har en facebooksida där informationen finns, och om man googlar på taxi strömstad så kommer rätt information upp. I början av förändringen så var det en telefonsvarare på det nummer som gick till taxiväst som sa att numret upphört, cabonline som äger varumärket har tyvärr valt att ta bort den hänvisningen och låter nu bara signalerna gå ut i tomma intet, detta är mycket beklagligt men något som är helt utanför vår kontroll. Appen som heter taxi väst fungerar därför heller inte längre, så den kan ni ta bort. Ladda istället ner en app som heter "Taxi Norra Bohuslän", där kan ni boka bil i Strömstads, Tanums, Sotenäs och Lysekils kommuner. Tyvärr är det svårt  att nå fram med information till alla, men vi gör vårt bästa trots att vi liksom många andra servicebranscher har lidit svårt av personalbrist under sommaren. Om man behöver transport på grund av sjukdom är det 1177 man vänder sig till och då gör dom bedömningen om man behöver ambulans eller om det "räcker" med taxi, detta sköts via västtrafik och det är dom som har det ansvaret.

ANNONS

Mvh Taxi Strömstad AB

ANNONS