Göran Wallo.
Göran Wallo.

Insändare: Sprider kommunen desinformation eller fakta?

Hur många betalda politiker och administratörer behöver egentligen en kommun av Strömstads storlek, skriver Göran Wallo.

ANNONS
|

Är det någon som sett vargen komma? Nu har det larmats om kristider för Strömstad under en längre tid och om det stämmer måste man prioritera för ekonomiska åtgärder, men vilka?

För min egen del ligger besparingar på politiker organisationen högt upp på listan eftersom om man minskar på antalet politiker så kan man kraftfullt minska på administrationen för politikerna - det får dubbel effekt. Men vad säger etablissemanget om det? Ofta hamnar sparbeting som nu senast på verksamheter på kulturskolan. Obra!

I stället en minskning av fullmäktige till 30 ledamöter, kommunstyrelse till 7 ledamöter, BUN, SOC, MBN och Tekniska till 7 ledamöter i respektive nämnd. Slå ihop de fyra bolagsstyrelserna till en styrelse med 5 ledamöter. På så sätt finns goda förutsättningar att spara in på administrationen utan att verksamheter drabbas och med tillfredsställande demokrati. Varför är etablissemanget tyst om besparingar på sin egen nivå?

ANNONS

Allt detta skulle underlätta för satsningar inom skola och omsorgen. Att värna om de unga och gamla måste få en högre prioritet!

Hur många betalda politiker och administratörer behöver egentligen en kommun av Strömstads storlek?!

Göran Wallo

ANNONS