I ärendet med restaurangbåten Pråmen vägrar politiker från både majoriteten och oppositionen att uttala sig om beslutet innan protokollet är justerat. Det kritiseras av insändarskribenten Jan Wogel.
I ärendet med restaurangbåten Pråmen vägrar politiker från både majoriteten och oppositionen att uttala sig om beslutet innan protokollet är justerat. Det kritiseras av insändarskribenten Jan Wogel. Bild: Privat

Debatt: Skärp er, Strömstadspolitiker!

Jan Wogel: ”Detta är kvalificerade dumheter som bara leder till ökat politikerförakt”.

ANNONS
LocationStrömstad||

I lördagens utgåva av Strömstads Tidning kan man läsa att politikerna i byggnadsnämnden vägrar uttala sig om vad de beslutat förrän någon vecka senare när protokollet är justerat.

Tydligen har det hållits någon utbildning i kommunal regi där politikerna fått lära sig att det är så här det ska gå till.

Detta är kvalificerade dumheter som bara leder till ökat politikerförakt och ökar avståndet mellan väljare och beslutsfattare. Det är ett förhållningssätt till media och medborgare som rör sig i riktning mot vad vi ser i mer auktoritära styrelseskick.

Jag har tre råd till Strömstads politiker:

1.      Undvik att anlita utbildningsanordnare som lär ut dumheter.

ANNONS

2.    Verka för maximal öppenhet och svara på de frågor som ställs från media och allmänhet.

3.     Var tacksamma för att det finns en tidning som vill förmedla de förhoppningsvis kloka beslut ni varit med och fattat.

Jan Wogel

LÄS MER:Så blockerar politikerna i Strömstad medborgarnas insyn

ANNONS