Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson talar.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson talar. Bild: Janerik Henriksson/TT

Insändare: Ska SD låsa in folk i förvar som i Danmark?

P-A Hultman: ”När ett parti med rötter i nazism, rasism och nationalism åter finns på banan, borde en varningsklocka ringa”.

ANNONS
|

Att Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna skulle slå ihop sina påsar med Sverigedemokraterna var det få som förutsåg. Nu vet vi dessvärre att äktenskapet hos dessa fyra blivit verklighet. Ser man på Moderaterna har man så att säga sålt sin själ. Inte nog med det att partiledare Kristensson ljuger helt öppet om att 675 000 invandrare ”inte är självförsörjande”, vill han även bistå SD med att skapa Jim Crow-lagar i Sverige?

Sverigedemokraternas narrativ är att Sverige ska vara ett kulturellt, etniskt, religiöst och homogent land. Där alla ska tro på samma gud och där alla delar samma sociala, politiska och moraliska värderingar, samt att alla måste prata svenska, och att inte avvika från den sverigedemokratiska ideologin. Att dessa tre nyfunna vänner deltar i Sverigedemokraternas syn på oönskade människor i Sverige är illa, mycket illa.

ANNONS

Återvändandemiljarden har man döpt ett projekt till. Samt att man önskar tillsätta en myndighet som ska sköta detta. Vad anger då SD på landsdagarna? ”Nya program skall påbörjas … Detta bör involvera stora delar av samhället, såväl centrala myndigheter som kommunerna, liksom exempelvis utlandsmyndigheterna … Målet skall vara att så många individer i utanförskap som möjligt skall se återvandring (= tvångsåtgärd) som ett reellt alternativ, inklusive den stora majoritet som varit medborgare i flera år”.

Att SD ser den muslimska delen av befolkningen som ett hot mot den homogena nationens samhällsstruktur är mycket oroande

Hur ska då återvändandet gå till enligt SD? Ska man besöka alla de två miljoner detta gäller och uppmana dem att åka hem, eller hur ska detta skötas effektivast av återvändandemyndigheten, eller ska man låsa in folk i förvar som Danmark? Det är oroande för framtiden att tre partier KD, M och Liberalerna inte ser denna fara.

Att SD ser den muslimska delen av befolkningen som ett hot mot den homogena nationens samhällsstruktur är mycket oroande, och att dessa tre partier inte upptäckt detta, eller att man helt enkelt struntar i detta, då man är lika maktgalna som Socialdemokraterna. Detta är riktigt, riktigt illa.

Nyamko Sabuni sade: ”L kommer inte att samarbeta med SD” juli 2019. Ebba Busch Thor (KD): ”Vi tänker inte samarbeta med SD” (september 2017). Ulf Kristersson, Moderaterna: ”Nej, vi ska inte samarbeta alls tycker jag” (september 2017).

ANNONS

Kulturer ska hållas åtskilda i Sverigedemokraternas doktrin och värld. Detta har alltid funnits i den sverigedemokratiska doktrinen. Att det nu tillkommit nya vänner till dessa sverigedemokratiska doktriner visar att dessa tre partiledare inte lärt sig någonting av historien. ”Aldrig mer” - detta tycks vara glömt av KD, M och L.

När ett parti med rötter i nazism, rasism och nationalism åter finns på banan, borde en varningsklocka ringa. Dock inte för de nyvunna vännerna KD, M och L. Det är illa, riktigt illa. George Orwell sade som sista varning före sin död ”don't let it happen, it depends on you”. Låt det inte hända, det beror på dig.

P-A Hultman

ANNONS