Mats Granberg (S)
Mats Granberg (S) Bild: Arvid Brandström

”Påståendet ett kraftigt övertramp även i valtider”

Hej Andreas. Du påstår i STNB 19/7 att “Strömstad är en av Sveriges sämsta miljökommuner”

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Förvisso är det valtider, men att komma med ett sådant påstående anser jag vara ett kraftigt övertramp även i valtider.Jag tror att du vet varför vi hamnat på plats 280. Om du inte vet kan jag informera dig om att det beror på att den enkät som ligger till grund för rankingen inte besvarats.

LÄS MER:Strömstad är en av Sveriges sämsta miljökommuner – det duger inte

Den har tyvärr hamnat i någons byrålåda och inte varit känd politiskt.

Om den besvarats, vilket självklart skulle ha gjorts, är jag helt säker på att vi kommit bra mycket bättre i rankingen. Har vi lagt miljöfrågorna i byrålådan som du påstår?

ANNONS

LÄS MER:Ny mätning: Strömstad sämsta miljökommun i regionen

Svaret är nej. Vi arbetar utifrån Agenda 2030 och vi har bland annat antagit 20 klimatlöften som vi till stora delar uppnått. Visst går det att göra mera för miljön och vi ser gärna att Mp redovisar vad ni avser att göra för att stärka miljöarbetet i kommunen.

Jag tror inte att den typ av argumentation du använder i insändaren gynnar miljöarbetet i stort i kommunen. Men, det är ju fritt att framföra sin åsikt framför allt i valtider, men det duger inte att komma med osanna påståenden.

De genomskådas lätt av väljaren.

Mats Granberg

Socialdemokraterna, Strömstad

ANNONS