Andreas Hansson är Centerpartiets förstanamn inför valet i Strömstad.
Andreas Hansson är Centerpartiets förstanamn inför valet i Strömstad. Bild: Thomas Bennelind

När sanningen blev smutskastning

Andreas Hansson (C): ”S har röstat för att pausa (avveckla) Kosters skola även om du skriver att ingen vill pausa skolor.”

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Replik till Kent Hansson (S).

LÄS MER:Håll dig till fakta, Andreas Hansson

Tack för svaret Kent! Men att jag och Centerpartiet prioriterar skolan och att S väljer att prioritera annat innebär inte att det är smutskastning. Inte heller engagerade jag mig i politiken för att ägna mig åt smutskastning eller att bara säga ja utan för att jag vill inbringa nya perspektiv och se saker ur andra vinklar för att göra framtiden ljusare! I vårt demokratiska system har oppositionen som uppgift att lyfta fram sina förslag som inte överensstämmer med majoritetens beslut och majoriteten får svara för sina beslut. Det är demokrati och inte smutskastning.

Till sakpolitik som är det jag vill debattera. Även om M går med majoriteten och emot Centerpartiet och resterande opposition så minskar det inte S ansvar i ”pausningen”.

ANNONS

S har röstat för att pausa (avveckla) Koster skola även om du skriver att ingen vill pausa skolor. Beslutet ni tagit går inte att stödja på att det är för barnens bästa, även om du skriver det. Barnen vill vara kvar i skolan, föräldrar vill ha sina barn på skolan och det går inte att se att barnen har mindre kunskaper när de jämförs med andra elever. Därför och av flera andra anledningar bör skolan vara kvar.

Att amortera är normalt sett inte fel men att amortera på ett lån med låg ränta för att sen låna igen dyrare när vi måste bygga inom kort känns inte helt logiskt. Men att räntan har gått upp kan varken jag eller Kent ha som argument. Ingen av oss visste vad riksbanken skulle göra när beslutet togs. Det är lätt att vara efterklok!

Åter till sakpolitik. Centerpartiet vill fortsätta satsa på skolan även kommande år. Det genom fler lärare och vuxna på skolan, ombyggnation av Strömstiernaskolan, utveckla 2-pedagogsystemet och framförallt ge stöd till alla elever utifrån det enskilda behovet.

I Kents svar fick vi reda på vad S inte vill. Mer intressant hade varit att veta vad Kent och S vill göra för våra barn.

ANNONS

Andreas Hansson (C)

LÄS MER:Varför avveckla istället för utveckla?

ANNONS