Strömstads hamnchef har anmält sommarrestaurangen Pråmen, som legat i gästhamnen i flera decennier, som ett eventuellt svartbygge.
Strömstads hamnchef har anmält sommarrestaurangen Pråmen, som legat i gästhamnen i flera decennier, som ett eventuellt svartbygge. Bild: Jakob Simonson

Låt Pråmen vara kvar

”Oavsett vem som har rätt eller fel i denna konflikt är det viktigt att komma överens”, skriver signaturen Oroliga Strömstadsbor.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det är viktigt att inte hindra entreprenörer som försöker etablera sig och som främjar turismen i vår stad.

Restaurang Pråmen har i många år legat i Strömstads hamn. Den är ett mycket uppskattat inslag i hamnbilden för både turister och Strömstadsbor, där den ligger strategiskt mellan Plagen och Torskholmen. Liknande restaurangbåtar finns i många andra städer i Sverige och i övriga världen.

Nu hotas Pråmens framtid av en konflikt mellan kommunen och båtens ägare. Kommunen verkar vilja ha bort Pråmen, för att sedan ta bort betongkajen som den ligger förtöjd vid.

Orsaken sägs vara att kajen är i för dåligt skick. Om den nu är så dålig så bör den förstärkas eller ersättas av en ny. Detta bör göras av kommunen som finansierar det hela med att ta ut hyra för kajplatserna.

ANNONS

Oavsett vem som har rätt eller fel i denna konflikt är det viktigt att komma överens och att Pråmen får ligga kvar på sin plats även i framtiden.

Oroliga Strömstadsbor

LÄS MER:Pråmens krav till Strömstads kommun: Betala oss 6 miljoner – annars väntar rättsprocess

LÄS MER:Pråmen i Strömstad känner sig utpressade av kommunen

LÄS MER:Kommunen anmäler Pråmen som svartbygge

ANNONS