Debatt: "Invånarna vet vad man vill skapa och prioritera”

Göran Wallo: I det goda samhället kommer medborgarnas åsikter fram till de beslutande politikerna och fastnar inte på vägen.

ANNONS
|

Vision och målsättning är öppet kommunicerad vid valet och väl förankrad.

Politikerna representerar därefter medborgarna. Invånarna vet vad man vill skapa och prioritera. Förre socialdemokratiske partiordföranden Håkan Juholt beskrev hur hans partikamrater och allierade utgjorde ett ”Klegg” som förhindrade visionen om ett bättre samhälle. Öppenhet och transparens nedmonterades och de som inte befann sig i makten centrum fick allt mindre insyn och möjligheter att påverka.

För att invånarna i Strömstad ska nå fram till politiken krävs ett nytt grepp som gör det enklare att uttrycka sin åsikt. Det är dags att medborgarnas åsikter kommer fram och påverkar beslutsfattandet samt påminner politikerna att det är medborgarnas röster som valt dem som representanter. Vi kan närma oss en direkt demokrati på ett enkelt sätt via en digital namnlista och uttryck för våra åsikter.

ANNONS

Nu finns en digital namnlista för Rehabbassängens fortsatta drift i kommunal regi. Du kan enkelt gå in på länken nedan och visa vad du tycker och göra skillnad.

Eftersom vi inte kan se de politiska makthavarnas visioner och målsättningar, så för vi på detta sätt fram våra och hoppas att på detta sätt skapa ett tryck för att åstadkomma det vi anser ska ingå i Det goda samhället i Strömstad.

Göran Wallo

ANNONS