Debatt: ”Varför tar inte kommunen emot detta erbjudande?”

Hans-Robert Hansson (L): Rehabbasängen i Strömstad stängde dörren den 31 oktober! Men allt hopp är inte ute. Regionen har öppnat för fortsatt drift resten av året, därefter är bassängen kommunens ansvar.

ANNONS
|

Varför tar inte kommunen emot detta erbjudande? Att regionen över huvud taget inte ska driva rehabbassänger har varit känt under två mandatperioder, så detta borde inte vara förvånande för kommunen. Motståndet mot att stänga denna friskvårdsanläggning är massivt, inte minst på sociala medier där namninsamling startat.

Här är ett axplock: ”Mitt barn måste ha rehabilitering i en bassäng, alternativet är att åka till Lysekil då detta kommer kosta mycket och försämra möjligheten att närvara på skolan och på jobbet.” ”Jag kommer nästan inte upp på morgonen för att det gör så ont, men efter en session i rehabbassängen fungerar kroppen igen så man kan leva ett normalt liv.” ”En person inom LSS har som sin enda höjdpunkt att bada i 34-gradigt vatten 2 gånger i veckan.”Vi kommer från Tanum varje vecka för detta finns inte i Tanum. Vi är så glada att detta finns för denna del av regionen, vi skulle inte klara vår vardag utan denna.”

ANNONS

Liberalerna vill att kommunen som ägare av bassängen omedelbart tar över verksamheten och även ansvarar för driften efter årsskiftet. Regionen betalar för november och december.

Vad gäller första halvåret 2023 så kan en del av statsstödet till socialnämnden läggas på denna verksamhet som är så viktig för många kommuninvånare.

Stödet uppgår till cirka 17 miljoner kronor. Under tiden bör kommunen försöka finna ett förslag för fortsatt drift tillsammans med andra aktörer som grannkommunerna, vårdcentralerna, Närhälsan rehab, pensionärsföreningarna, babysim med flera.

Liberalerna Strömstad

Hans-Robert Hansson

ANNONS