Anders Ekström, KD Strömstad.
Anders Ekström, KD Strömstad. Bild: Jerker Norlander

Varför är det så svårt?

Anders Ekström (KD) vill se handling vad gäller vård efter klockan 17 i Strömstad.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Närsjukhus, Nära vård, Vård efter kl 17.00 på vardagar. KD kan, efter debatten på Bäckefors sjukhus den 17 augusti, konstatera att uppenbarligen vill alla partier ha nära vård och behålla närsjukhusen/idag Aleris. Det som inte gjorts utlovas nu.

Men sedan tar det slut!

LÄS MER:Partierna eniga i debatt: ”Stärk närsjukhusen”

En partirepresentant framförde att Nära vård inte betyder Närsjukhus, vård kan man få i en lokal bakom bygdegården.

Partier talar om att Ronden lades ned för att den inte var lönsam!?

Finns det någon form av vård som är lönsam, vi trodde att vård alltid kostade mer eller mindre mycket pengar, skattepengar, som vi skattebetalare årligen betalar in till stat/region/kommun.

ANNONS

Vad får vi för pengarna?

Att sedan behöva lyssna på representant för Norra hälso- sjukvårdsnämnden, som nu skall avvecklas, om att de gjort så mycket för Norra Bohuslän och Dalsland, var spiken i kistan avseende förtroende för dessa förtroendevalda regionpolitiker.

Att en nattjour inte har tillräckligt med besökare är ett annat väldigt dåligt argument för att inte satsa på vård efter kl 17.00 på vardagar i Strömstad, Bengtsfors/Bäckefors. Lysekil har betydligt bättre vård efter kl 17.00 än vi andra kommuner norrut.

Vi i KD Strömstad vill att alla partier i Strömstad/Bengtsfors arbetar och agerar för att kommunerna får anställa läkare när våra vårdcentraler vägrar ha öppet efter 17/17.30.

Lösningen heter Norrtäljemodellen och finns redan i Norrtälje. Det är bara att ringa dit eller att kopiera handlingarna.

Sänd ansökan nu till VG-regionen, efter den 11 september är det för sent.

Börja med att rädda Aleris befintliga verksamheter på Närsjukhusen.

Anders Ekström

KD i Strömstad

ANNONS