Debatt: Vad händer med hemtjänsten i Tanum?

Enligt besked från personal som arbetar inom äldreomsorgen (hemtjänsten) i Hamburgsundsområdet ska personal inte längre utgå från Hamburgsund utan kommer att flyttas till Fjällbacka.

ANNONS
LocationTanum|

Personalen i Hamburgsund fick beskedet om detta vid ett arbetsplatsmöte i december månad. Flytten är beräknad ske under januari månad 2024. Åtgärden kom som en total överraskning för personal då inget samråd överhuvudtaget har gjorts.

Flytten till Fjällbacka skulle innebära stora försämringar både för personal som kunder inom Hamburgsundsområdet, där även Rabbalshede och Gerlesborgsområdet ingår. Många kunder bor inom gångavstånd i Hamburgsunds tätort, bara i en fastighet bor minst 20 personer som har hemtjänst i olika former och omfattning.

Flytten innebär att antalet körda mil kommer att öka avse värt, spilltid kommer att öka, möjligheten att komma till arbetsplatsen kommer att förändras, personal som pendlar in från angränsade kommuner får ompröva möjligheter att komma till sitt arbete.

ANNONS

Var och hur mycket räknar man med spara in genom att försämra? Har konsekvensbeskrivning utförts? Och varför har personal och kunder inte hört ett ord om de stora förändringar som planeras?

Politikerna i omsorgsnämnden Ordf Birgitta Nilsson vice Håkan Elg borde gått ut med information till personal och kunder.

Kommunalråden Liselott Fröjd och Oskar Josefsson har också möjlighet att informera.

Folke Åsberg, Hamburgsund

PS Hur går det med biblioteket i Hamburgsund? DS

ANNONS