Stellan Nilsson, Vänsterpartiet Strömstad
Stellan Nilsson, Vänsterpartiet Strömstad

Stellan Nilsson (V): Hur tänker Andreas Hansson (C) och Liberalerna?

Är man totalt vaccinerade mot lag och förordning, undrar Stellan Nilsson, ledamot i Barn- och utbildningsnämnden.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det finns en skollag som är till för just barnens bästa, det är därför den finns. Ni har fått handlingar som just visar på detta.

Ändå kommer ni med påståenden som inte har någon som helst saklig grund mot att pausa Koster skola, barnen har rätt till en jämlik och rättvis skolundervisning, alla elever i Sverige skall ha betygsbedömning i grupp inom samma årskurs. Detta finns inskrivet i Skolförordningen.

Du skriver i STNB den 5 juni: ”Det går inte att se att barnen har mindre kunskaper när de jämförs med andra elever”. Hur i hela friden kan du veta någonting om det?

ANNONS

För det första. Har det gjorts någon jämförelse? Och i så fall av vem?

Den borde omfattas av sekretess eftersom det går så få barn på Koster skola och att det då är spårbart vilka barn som har olika kunskaper, detta är enbart en sak mellan pedagog, rektor och vårdnadshavare. Inte i en insändare!

Andreas Hansson, centerpartiet Strömstad, ifrågasätts av Vänsterpartiets, Stellan Nilsson.
Andreas Hansson, centerpartiet Strömstad, ifrågasätts av Vänsterpartiets, Stellan Nilsson. Bild: Thomas Bennelind

Som du har läst i handlingarna inför beslutet att pausa skolan så står det tydligt att vi som skolhuvudman bryter mot FN:s barnkonvention. Är det något som centerpartiet och liberaler är immuna mot också?

Annars tycker jag det är mycket roligt att se olika partiers valprogram nu när valrörelsen drar igång på allvar, det haglar ner gamla vänsterpartikrav och motioner.

Till exempel sextimmarsdagen kultursatsningar, feminism, satsning på Bohusbanan och ombyggnad av Strömstiernaskolan, men vi ville bygga en ny istället på annan plats.

Tänk om man hade nappat på det då istället för att kräva ombyggnad när det inte finns varken pengar eller resurser i dessa dyrtider.

Men vi är beredda att verka för en lösning för Strömstiernaskolan oavsett, för det är barnen och medarbetarna i skolan värda en arbetsmiljö som är värd namnet och som utvecklar och moderniserar lärandet.

ANNONS