Hans-Robert Hansson och Lars Tysklind, Liberalerna Strömstad.
Hans-Robert Hansson och Lars Tysklind, Liberalerna Strömstad. Bild: Jakob Simonson

Spola inte bort bassängen

Liberalerna föreslår att kommunen tar över driften av rehabbassängen i Strömstads sjukhus.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad|

I gamla sjukhusbyggnaden, Pilen 5, finns något som höjer livskvaliteten för många Strömstadsbor. De senaste dagarna har dock visat att varken regionen eller fastighetsägaren kommunen är beredd att ta ansvar för verksamheten. Om inget under sker, töms bassängen inom tre veckor.

LÄS MER:Säger nej till kommunal drift av bassängen

Samtidigt pågår arbetet med att bygga om delar av den stora fastigheten till särskilt boende. För de ­boende planeras en särskild spa-avdelning. Varför inte i stället satsa de pengarna på fortsatt drift av ­bassängen? Tillgången till en 34-gradig bassäng skulle vara fantastiskt för de ­boende. Även för personer inom LSS samt handikappade är fortsatt drift av ­bassängen en stor hjälp.

ANNONS

Strömstads kommun blev genom köpet av fastigheten Pilen 5 även ägare av en rehabiliteringsavdelning inklusive bassäng. Bassängen är idag väldigt viktig för många Strömstadsbor. Varför då spola ut bad­vattnet? Finns det några planer på vad lokalerna i och runt en tom bassäng ska användas till?

Tyvärr har öppethållandet varit begränsat med följd att utnyttjandet av bassängen inte varit ­optimalt. Liberalerna ­föreslår att Strömstads kommun tar över driften samt öppnar för ett samarbete med vårdcentraler och andra organisationer som kan ha nytta av en 34-gradig bassäng.

För Liberalerna Strömstad

Hans-Robert Hansson

Lars Tysklind

LÄS MER:Politiker vill driva frågan om rehabbassängen

ANNONS