Lite så här känns det att åka in till Strömstad längs norra infarten, enligt insändarskribenten. Ur filmen Sagan om de två tornen.
Lite så här känns det att åka in till Strömstad längs norra infarten, enligt insändarskribenten. Ur filmen Sagan om de två tornen. Bild: New Line Cinema

Som att köra in i Mordor

”Jag ser motionärer och barnfamiljer kämpa sig fram i det totala mörker som råder längs den sjukt trista transportsträcka som sträcker sig från E 6:an in till centrum”, skriver signaturen ”Badsugen Strömstadsbo”.

ANNONS

Strömstad är som ett mörkt hål där tillgängligheten till havet är begränsad.

Så beskrev mina vänner som jag hade på besök under en helg Strömstad. De hade kommit via norra infarten på kvällen förra helgen. De jämförde det med att det var som att köra in i Mordor i Sagan om ringen, HELT SVART. Detta är något jag själv tänkt på vid upprepade tillfällen. Jag ser motionärer och barnfamiljer kämpa sig fram i det totala mörker som råder längs den sjukt trista ”transportsträcka” som sträcker sig från E 6:an in till centrum.

Varför kan man inte välkomna alla som besöker vår stad med ljus längs vägen och kanske lysa upp de fina bergsväggarna som finns utmed vägen? Kanske göra fina planteringar på de sluttningar som också finns!? Och när vi ändå är igång så finns det ju alla möjligheter att i samma veva fräscha upp de trista rondellerna som också är det första (och sista) man ser vid norra infarten. Senare på kvällen skulle vi ut och äta och även ta ett dopp i det blå med tillhörande bastu. Hade inte ens tänkt tanken att kolla om vårt fina kallbadhus var öppet, utan räknade iskallt med det var det. Men tji fick jag, STÄNGT! Höll på att tappa hakan, är det stängt en fredag kl 18:00?! Mycket riktigt, så då är min fråga till dem det berör:

ANNONS

Varför är inte vårt kallbadhus öppet alla dagar året om och i alla fall fram till 21? Det är ju obemannat och kräver ingen personal? Är problemet att hitta en person som låser upp på morgonen och sedan stänger av bastun och låser på kvällen? Skärpning Strömstad! Klart att man ska se till att ha generösa öppettider på stadens enda kallbadhus!

Strömstad, ”med havet i centrum och livet i fokus”.

Badsugen Strömstadsbo

ANNONS