Marielle Alvdal (Fi) uttrycker "oro för att majoriteten ska fortsätta att rösta fram SD till nyckelpositioner i Strömstads politik".
Marielle Alvdal (Fi) uttrycker "oro för att majoriteten ska fortsätta att rösta fram SD till nyckelpositioner i Strömstads politik". Bild: Victoria Sörensen Lund

Debatt: SD var ensamma om tragiskt “motionsförbud”

Marielle Alvdal (Fi) uttrycker "oro för att majoriteten ska fortsätta att rösta fram SD till nyckelpositioner i Strömstads politik".

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad|

Replik till SD i Strömstad, STNB 17/11.

LÄS MER:Oförskämda beskyllningar från Marielle Alvdal

Jag är ledsen för SD:s skull att de uppfattade att det var motionsförbud i Strömstads kommun. Centerpartiet, Vänsterpartiet, Feministiskt initiativ, Miljöpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna måste ha missat det mötet. Samtliga dessa partier hade nämligen – enligt en lista vi begärde ut i år – lämnat in mer än fem gånger så många motioner som SD under mandatperioden dittills, varav tre partier mer än 20 gånger så många motioner som SD. Detta trots att SD, som de gärna gillar att påpeka, är tredje största parti och därmed rimligen borde hunnit med mer jobb med sina sex personer på knappt fyra år.

ANNONS

Menar SD när de försökte få igenom att kommunen inte längre skulle få lov att hissa regnbågsflaggan i Strömstad?

SD glömmer att övriga partier också var med i budgetarbetet; men ändå hade tid att skriva en mängd motioner och debattartiklar samt frekventera talarstolen. SD uppger att de har gjort en massa annat “konkret och handfast”, men misslyckas med att beskriva en enda av de “handfasta och konkreta” sakerna.

Menar SD när de försökte få igenom att kommunen inte längre skulle få lov att hissa regnbågsflaggan i Strömstad?

SD hånar vidare de politiker som går upp i talarstolen för att lägga förslag och informera om sitt partis ståndpunkt i olika frågor. Själv anser jag att en del av ansvaret som politiker är att göra ett jobb och därefter informera om det – dvs. transparens gentemot kommunens invånare.

Om SD blir mer aktiva riskerar Strömstad att bli kallare och mindre välkomnande

Missförstå mig rätt: jag gråter inte över att SD inte är mer aktiva. Jag säger inte heller att SD inte har gjort någonting den senaste mandatperioden – bara att jag behöver två händer för att räkna upp partier som gjort mer.

Det handlar om princip och politik – inte person – när jag uttrycker oro att majoriteten ska fortsätta att rösta fram SD till nyckelpositioner i Strömstads politik när SD:s egna röster inte räcker. Om SD blir mer aktiva riskerar Strömstad att bli kallare och mindre välkomnande. Om de fortsätter som hittills riskerar Strömstad, utan verklig opposition, fyra förlorade år inom politiken.

ANNONS

Marielle Alvdal

Feministiskt initiativ Strömstad

ANNONS