Göran Wallo (M) är före detta vd för flera kommunala bolag i Strömstad.
Göran Wallo (M) är före detta vd för flera kommunala bolag i Strömstad. Bild: Victoria Petersson

Satsning på rehabbassängen är en ”pink i Mississippi” för kommunen

Göran Wallo (M): ”Jag ser framför mig hur det tillsätts en grupp som utvecklar en friskvårdssatsning i och kring rehabbassängen i egen regi.”

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Jag ska börja med att tacka de knappt 30 Strömstadsbor som gav mig sina personröster. Ska göra vad jag kan för att fortsätta driva frågor i Strömstad som bidrar till att skapa ”Det goda samhället”.

En fråga som kan få en betydligt bättre och mer saklig debatt är den som berör rehabbassängen på Strömstads sjukhus. Är den att betrakta som sjukvård eller inte? Vi har fyra politiker från Strömstad i regionen. En centerpartist, en moderat och två liberaler som representerar Strömstad i regionen och uttalanden från denna nivå om att rehabbassängen inte är sjukvård oroar eftersom rehabilitering är en viktig del av sjukvården.

ANNONS

Dilemmat blir definitivt när kommunalrådet hävdar att det inte är en fråga för kommunen. Läge för politiskt käbbel. Den som vill skapa ett gott samhälle i Strömstad kan då ge sig in i den debatt som blir alltmer infekterad och lägga mycket energi på detta.

Vi som inte vill lägga energin på eviga diskussioner utan bidra till utveckling, vi minns varför kommunen fick överta sjukhuset. Argumentet för att kommunen skulle överta sjukhusfastigheten var att kommunen var en bättre ägare till fastigheten genom att bl.a. utveckla friskvårdssatsningar lokalt i Strömstad.

Eftersom kommunen har en mycket stark ekonomi skulle en satsning på rehabbassängen bli en ”pink i Mississippi” för kommunen. Tänk om fler kunde sluta upp och släppa diskussioner för att i stället satsa på aktioner för att utveckla det goda samhället.

Jag ser framför mig hur det tillsätts en grupp som utvecklar en friskvårdssatsning i och kring rehabbassängen i egen regi. Vi Strömstadsbor behöver inte stå med mössan i hand och vänta på bidrag från ovilliga finansiärer! Vi kan skapa Det goda samhället på egen hand och med egen kraft.

Göran Wallo

LÄS MER:Spola inte bort bassängen

LÄS MER:Smärtsamt torrsim i Strömstad

LÄS MER:Politiker vill driva frågan om rehabbassängen

LÄS MER:Säger nej till kommunal drift av bassängen

ANNONS