Ola Persson och Marie Edvinsson Kristiansen, två av Moderaterna i Strömstad som riktar kritik mot S.
Ola Persson och Marie Edvinsson Kristiansen, två av Moderaterna i Strömstad som riktar kritik mot S. Bild: Jakob Simonson

M: Oförskämt av Social­demokraterna

M: ”Man frågar sig vem eller vilka av våra företagare som är nästa offer för Social­demokraternas företagsekonomiska övergrepp.”

ANNONS
LocationStrömstad||

Replik till Kent Hansson och Ulf Gustafsson (S).

LÄS MER:C, M och MP vill inte ha nya verksamheter och arbeten i Skee

Moderaterna vill värna om det befintliga näringslivet i Strömstad och stödja en breddning av det.

Moderaterna vill ge de lokala näringsidkarna långsiktig trygghet. Du som satsat på en verksamhet skall inte behöva befara att kommunen slår undan benen för Dig genom att ändra en detaljplan så att kommunen direkt skadar det som Du investerat i.

Det är precis det som Socialdemokraterna gör med Bastekärr. Där har detaljplanen i alla år föreskrivit att det inte skall vara livsmedelshandel. Våra lokala näringsidkare har förlitat sig på detta och gjort stora investeringar i sina anläggningar och anställt personal på andra platser i kommunen. Värdet av detta urholkar Socialdemokraterna nu genom att inkludera livsmedelshandel på 3 000 kvadratmeter i detaljplanen för Bastekärr. Socialdemokraterna vill därigenom riskera att kraftfullt ekonomiskt skada våra befintliga näringsidkare. Det Socialdemokraterna inte förstår är att man förändrar den långsiktiga planen med handelsplatser i kommunen med stor risk för att handelstrafiken förflyttas från centrum.

ANNONS

Man frågar sig vem eller vilka av våra företagare som är nästa offer för Social­demokraternas företagsekonomiska övergrepp. Vem är nästa företagare som får beskedet från Social­demokraterna: Nu skall vi utnyttja det kommunala planmonopolet eller något annat vapen i vår arsenal för att skad­skjuta Dig genom att minska Din lokala marknadsandel och möjligheten att ha kvar hela Din personal.

Detta är den direkta motsatsen till att hjälpa näringslivet med att skapa nya verksamheter och nya arbetstillfällen.

Det är därför som vi motsatt oss att tillåta livsmedelshandel på Bastekärr.

Det framgår av hittills­varande detaljplan att syftet med kommunens investering i mark på Bastekärr har varit att ha ett nytt och differentierat näringsliv där. Anledningen till att området ligger i träda är helt enkelt att Socialdemokraterna inte vet hur man breddar näringslivet. Man har inte arbetat proaktivt för nyetablering och utveckling av området. Det har det socialdemokratiska styret misslyckats med. Priset för detta skall Socialdemokraterna betala genom minskat politiskt inflytande i vår kommun. Priset skall inte betalas av befintliga företagare.

Socialdemokraterna har på ett sätt, som vi betraktar som oförskämt, hävdat att det innebär att vi inte vill ha nya verksamheter och arbeten i Skee. Det vill vi gärna ha. Genom att driva en politik, som företagare kan lita på, kan vi bidra till ny företagsamhet i kommunen, gärna på Bastekärr. De socialdemokratiska metoderna på Bastekärr är, som framgår ovan, fientliga mot en viktig del av vårt nuvarande näringsliv.

ANNONS

Det är kommunalval på söndag. Vill Du se till att Strömstad skall ha ett positivt utvecklat näringsliv som kan ge många varierande och spännande arbeten, så välj ett blått parti.

Marie Edvinsson Kristiansen (M)

ledamot kommunstyrelsen

Jörgen Molin (M)

ledamot kommunstyrelsen

Ola Persson (M)

ersättare kommunstyrelsen

Patric Larsson (M)

ersättare kommunstyrelsen

ANNONS