Göran Wallo (M) är tidigare vd för flera kommunala bolag, bland annat Strömstadsbyggen.
Göran Wallo (M) är tidigare vd för flera kommunala bolag, bland annat Strömstadsbyggen. Bild: Victoria Sörensen Lund

Hur många vill ha fler betalda kommunpolitiker?

Göran Wallo (M): ”Man kan fråga sig om det är fler politiker som medborgarna i det goda samhället behöver.”

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I det goda samhället gör man prioriteringar för att man vet att resurserna är begränsade, men med medborgarnas bästa i åtanke. I Strömstadspolitiken är det Mäster Skräddare som har haft störst inflytande på budgeten för nästa år. Prioriteringarna förvånar många Strömstadsbor. Ett fokus på en utökad politikerorganisation som medför ökade kostnader och byråkrati är prioritet för den nya majoriteten. Man kan fråga sig om det är fler politiker som medborgarna i det goda samhället behöver.

Rehabbassängen som engagerar cirka 1 000 Strömstadsbor prioriteras inte utan det satsas pengar på politikerarvoden, avgångsvederlag och svulstiga chefsutbildningar. Jag har inte uppmärksammat någon namninsamling där man ska prioritera denna satsning utan undrar i stället hur många underskrifter det skulle bli på ett upprop som önskar att man ska öka byråkratin som dessa satsningar på fler betalda kommunpolitiker innebär.

ANNONS

Kanske dags för en ny namninsamling för att få Strömstads ledande politiker att lyssna på vad medborgarna anser bör ingå i deras goda samhälle.

Göran Wallo (M)

ANNONS