Näl-sjukhuset är långt från Strömstad.
Näl-sjukhuset är långt från Strömstad. Bild: STEFAN BENNHAGE

Debatt: Har du glömt något, Björn Järbur?

Sjukhusdirektören för NU-sjukvården, Björn Järbur, får frågan vart sjuka och skadade ska vända sig om de har långt till akuten och begränsad tillgång till bil?

ANNONS
|

I ett uppslag om NU-sjukvården och de svårigheter man har där, lyfter Järbur (Björn Järbur, sjukhusdirektör för NU-sjukvården) fram vikten av att patienter söker vård på rätt ställe för att minska belastningen på sjukhuset. I sin visdom kanske Järbur kan ge råd om vart man skall ta sig en sen kväll med en eventuell bruten hand eller några brutna fingrar. Och om du dessutom tillhör de i stan med begränsad tillgång till bil och chaufför.

Svaret är enkelt! Ge oss ett sjukhus och en primärvård med vissa akuta funktioner. Och med den tillgänglighet vi hade innan NU-sjukvården tog bort kvälls- och nattjouren, dialysen, ronden och senast vissa funktioner på sjukhuset. Vi begär förbättringar av det nuvarande systemet medan vi väntar på svar från 1177. Eller från en mottagning på Näl med telefontid för patienter mellan 06.00 och 10.00 och som meddelar 7.30 att ”våra telefontider nu är fyllda för dagen. Välkommen tillbaka nästa vardag.”

ANNONS

Ibland kan verkligheten vara svår att förstå men lätt att glömma!

SOR

ANNONS