Göran Wallo är före detta vd för bland annat Strömstadsbyggen, och kandiderade i kommunvalet för Moderaterna 2022. Arkivbild.
Göran Wallo är före detta vd för bland annat Strömstadsbyggen, och kandiderade i kommunvalet för Moderaterna 2022. Arkivbild. Bild: Victoria Sörensen Lund

Debatt: Det har länge varit tydligt att Magistern inte skulle få statsbidrag

När nyheten om att Strömstadsbyggens projekt Magistern spreds och att det påstådda statsbidraget för byggnationen uteblivit så tänker jag på berättelsen om Kejsarens nya kläder.

ANNONS
LocationStrömstad|
|

Alla minns sagan om Kejsarens nya kläder och när en av de som hade högt anseende i hans inre krets påstod att hans kläder var vackra fast de inte fanns uppstod ett tryck att hålla med. Eftersom ingen i gruppen tordes utmana påståendet och säga som det var så spreds detta som en sanning. Ingen tordes säga emot och illusionen hölls vid liv tills ett naivt barn sade sanningen och vips så gick det inte längre att upprätthålla skenet för fakta var ju att kejsaren var ju naken.

Informationen om att det inte skulle bli något statsbidrag har varit tillgänglig för den som har kunskap och intresse i nästan två år. Däremot har beslut präglats av politikers uttalanden om att projektet är mycket lyckat och illusionen om att ett statsbidrag på 10 miljoner ingick i kalkylen har hållits vid liv. Förmodligen så har övriga politiker i styrelsen inte sagt emot och nu överväger barnet i mig att lägga fakta på bordet och ställa frågan om var de 10 miljonerna som ska ha ingått i kalkyl och beslut har funnits samt när de försvann. Utan dem blir projektet lika naket som kejsaren.

ANNONS

Detta kunde nu vara slutet på sagan om byggprojektet Magistern, men det är svårt att hålla tillbaka barnet inom mig...

Göran Wallo

LÄS MER:Beskedet: Högre hyror väntas för projekt Magistern

ANNONS