Marielle Alvdal och Joar Alvdal, Feministiskt initiativ Strömstad.
Marielle Alvdal och Joar Alvdal, Feministiskt initiativ Strömstad. Bild: Pressbild

Det är våldtäktsmännen som ska vara rädda!

Fi Strömstad: Låt oss inte fastna i missriktade råd till kvinnor om att “inte gå ut så länge våldtäktsmannen är lös”.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad|

En maskerad man våldtog en kvinna i Strömstad. Polisen gör rätt - spärrar av området, utreder, knackar dörr. Till och med tidningarna sätter snabbt en korrekt rubrik; “maskerad man våldtog kvinna” istället för “kvinna misstänks ha våldtagits”.

En man i Strömstad tycker sig ha rätten att våldföra sig på en kvinnas kropp mot hennes vilja, med de fysiska och psykiska trauman som det innebär. Någon är beredd att, vad det verkar, på ett planerat sätt göra våld på en annan människa på bland de mest fruktansvärda sätt som finns.

Hur kan man göra så? Hur vågar man göra så?

Det är våldtäktsmannens liv som ska begränsas - inte halva befolkningens!

Svaret är enkelt: Han vågar för att han vet att han kommer undan. Idag är kvinnor, halva befolkningen, rättslösa. Vi vill skrika rakt ut i panik varje gång vi hör domar om sexualbrott: en kvinna i Umeå var fasthållen av tre män, höll ihop benen och ville inte ha en glasflaska upptryckt i underlivet; men i tingsrätten ansåg man att hon kanske “bara var blyg” (och de slutade ju när hon började blöda!) - männen friades. Men vi vill skrika ännu mer i panik för de domar som inte faller! BRÅ konstaterar att bara 5 procent (!) av alla våldtäkter leder till fällande dom. Att våldtäkter inte ens utreds ordentligt - den misstänkte blir förhörd i mindre än hälften av fallen!

ANNONS

Låt oss inte fastna i missriktade råd till kvinnor om att “inte gå ut så länge våldtäktsmannen är lös”. Kvinnor är redan rädda! Det är våldtäktsmannens liv som ska begränsas - inte halva befolkningens!

Vi har redan sett rasistiska antaganden om vem som har begått brottet. Enligt BRÅ sker ca 100 våldtäkter om dagen i Sverige; och en grupp står för 98 procent av alla misstänkta sexualbrott - gruppen “män”. De som hänvisar till brottsstatistiken med argumentet att invandrare ska utvisas hörs märkligt nog aldrig argumentera för att utvisa alla män - det vore nämligen lika korkat.

Låt oss hoppas att denna förövare åker fast och faktiskt tillhör de 5 procent som döms

En våldtäkt i Strömstad har idag lett till en reell polisiär insats. Låt oss hoppas att denna förövare åker fast och faktiskt tillhör de 5 procent som döms - men låt oss även jobba för att förebygga våldtäkter och öka antalet fällande domar! Den samtyckeslag feministiska aktivister var med och drev igenom är en bra start. Nu måste svenskarnas inställning och rättsväsendet följa efter. Det är våldtäktsmännen som ska se sig över axeln och vara rädda - inte kvinnor!

Marielle Alvdal

Joar Alvdal

Sonia Kamrani

Linda Nordin

Ida Hansson

Marie Rosén

Feministiskt initiativ Strömstad

ANNONS