Göran Wallo vill se en ny ishall och tycker att Lionshov ska göras om till idrottshall för skolan i Skee.
Göran Wallo vill se en ny ishall och tycker att Lionshov ska göras om till idrottshall för skolan i Skee.

Debatt: Bygg ny ishall – släpp loss privata initiativ

Strömstad Kommun gör ett kanon resultat efter åtta månader. Plus 86 miljoner kronor och plus 111 miljoner kronor inklusive bolagen, det är ”All time high”.

ANNONS
|

Stor eloge till verksamheterna som återigen galant klarar de tuffa budgetkraven. Den utlovade vargavintern är inte här så frågeställningen om vad man bör göra av detta enorma överskott lyser i neon.

När man släpper loss privata initiativ som bildar bra team kan det bli drag under galoscherna. Till skillnad mot detaljplanen för Polishuset så var teamet bakom Nordbyhallen förutseende och fick en byggrätt på 5.000 kvm för framtida behov. Nu är tiden inne för kommunen att använda överskottet på ett klokt sätt i denna lågkonjunktur.

Dags att investera i en ny Ishall och göra om ishallen i Skee till en idrottshall för skolan i Skee. Kommunen har en viktig roll för de lokala företagen nu när varslen inom byggföretagen är hög. Elektriker, snickare, VVS, målare, mattläggare mm skulle få meningsfulla arbeten och även bidra som skattebetalare.

ANNONS

Det är i en lågkonjunktur som kommunen kan göra skillnad genom att använda sitt överskott till investeringar som stärker det lokala näringslivet.

Kalla in teamet bakom succén med Nordbyhallen igen så kan de återigen skapa något för det ”Goda Samhället”. Hoppas att de vill anta en ny utmaning eller har vi andra kompetenta personer som känner att de vill anta utmaningen?

Göran Wallo

ANNONS