Debatt: Bra med ishall – men fixa också ljuset!

För mig personligen kommer en ny ishall högst upp på min önskelista, men det finns också andra viktiga saker att lägga pengar på nu när ekonomin är riktigt bra i Strömstads kommun.

ANNONS

Vi har under många år nu haft eventet Strömstad in Light vilket uppskattas av väldigt många kommuninvånare och ändå har Strömstads kommun inte lärt sig någonting trots att experter från alla de största leverantörerna av belysning varit på plats.

Vi envisas med att köra natrium i nästan all vår belysning runt gator och torg. Det orangea ljuset har så dålig färgåtervinning att man i princip ser allt som en stor gråsvart sörja.

Vi vill också att folk skall gå där det är säkert i trafiksynpunkt, men där är ofta belysningen släckt eller förstörd. Från Strömstads gymnasium och gångvägen under bron är det ca 200 till 300 meter utan belysning och har varit så en väldigt lång tid. Vilka människor känner sig trygga att gå där?

ANNONS

Också vid våra övergångsställen är det nästan omöjligt att se något och det gör inte saken bättre att ingen har reflex. Som vuxen gör man som man vill, men försök få våra barn att använda reflex. Finns väl någon från Trafikverket som kan komma och ge info i låg- och mellanstadiet?

Ta nu ett krafttag runt detta med belysningen i Strömstads kommun, så när vi en gång om året bjuder hit leverantörerna av belysning ser att vi gör något i kommunen och inte bara visar upp hur det kan se ut!

Bästa hälsningar

Kenneth Karlsson

ANNONS