Insändare: Bortkastade skattepengar

”Man undrar om denna flytt ska vara lösningen. Så vad är det egentliga problemet? Vad ligger bakom?”, skriver Göran Wallo.

ANNONS

Prästens lilla kråka skulle ut och åka, än for hon hit och än for hon dit. Det är nu lätt att associera beslutet att flytta kulturskolan till denna barnvisa. Det här blir den åttonde gången på 15 år. Man undrar om denna flytt ska vara lösningen. Så vad är det egentliga problemet? Vad ligger bakom? Det kan väl inte vara någon som på allvar tror att det är vargen som ska komma för att Strömstad har dålig ekonomi? Om så är fallet kan den inte förbättras av dåliga beslut och av att göra dåliga affärer.

Först fattar kommunen ett klokt beslut att flytta Fritidsgården från Skagerack till Strömsvallen, sedan klantar man till det med att säga upp lokalen på Köpcentrat. Hur tänkte etablissemanget nu?

ANNONS

Lokalen är anpassad för Kulturskolan och investeringar har gjorts i danssalar, ljud och ljus. Avskrivningstiden förmodligen minst 10 år. Sedan fortsätter stolligheterna med att Kulturskolan ska flytta till Skagerack där det krävs nya investeringar i lokalerna. Hur reagerar fastighetsägaren som investerade i renovering och upprustning. Man ska vara rädd om kultursponsorer.

Man kan bli frestad att höja den till synes låga kompetensen i denna nämnd med att införa fler arvoderade politiker, men jag anser i stället att man ska städa upp i politiker träsket och minska antalet arvoderade politiker. Strömstad behöver färre men kompetentare politiker som fokuserar på att formulera visioner och mål (se tidigare inlägg) och inte några som tror sig kunna tillämpa detaljstyrning och köra över kvalificerade kommunala chefer!

Göran Wallo

LÄS MER: Skarp kritik mot politikers beslut att stänga danssalar

LÄS MER: Kommunen ska spara miljoner - danslokaler sägs upp

ANNONS