Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Rebecka Kvint

Insändare: Glass vill alla äta på sommaren – men jag kan inte

Varje sommar besöker jag Strömstad för sol och bad men även för att äta en bit god mat och Strömstad för mig är en mycket vacker stad med många mysiga ställen att både fika och äta på. Men ni har visst glömt bort oss som har allergier och framförallt oss som är laktosintoleranta.

ANNONS

När jag besöker Strömstad på sommaren så vill jag äta glass och det är helt omöjligt när ingen kan erbjuda detta.

Ni borde veta vid det här laget att fler och fler blir laktosintoleranta och att det är en vanlig folksjukdom. Ska jag som turist inte kunna äta glass när jag besöker en stad på sommaren? Vi vill inte äta isglass eller att det finns 1–2 sorters kulglass att välja på.

Ni måste börja tänka på alla människor och inte bara på dom som är friska, eller anser ni att detta med allergier är jobbigt och besvärligt? Jag blir både ledsen och känner mig kränkt som kund/turist över att inte kunna få äta glass på sommaren som alla andra, och det är inte så kul att andra i mitt sällskap kan äta men inte jag.

ANNONS

Tycker ni borde se över detta, för jag ska inte behöva sluta besöka ett ställe på sommaren för att jag inte kan äta glass.

Jag hoppas innerligt att alla matställen, caféer och matbutiker ser till att även vi kan få äta glass på sommaren om man ska besöka Strömstad på sommaren.

Trogen turist/kund sen 2014

ANNONS