Ann-Louise Ejderlind och Kerstin Karlsson, Liberalerna i Strömstad.
Ann-Louise Ejderlind och Kerstin Karlsson, Liberalerna i Strömstad. Bild: Arkiv

Debatt: Ge Kosteröarna en chans!

Liberalerna: ”Tyvärr innebär dagens politik att ett grått skynke läggs över Kosters möjlighet att fortsätta vara ett levande samhälle.”

ANNONS

Strömstads allra största tillgång för fortsatt utveckling är Kosteröarna. Hit strömmar människor i tusental, inte bara sommartid utan hela året. Ett paradis, som är en dröm för många människor i alla åldrar. Tyvärr innebär dagens politik att ett grått skynke läggs över Kosters möjlighet att fortsätta vara ett levande samhälle.

På Koster finns idag ett litet, men ändå existerande, antal barn i förskole- och skolålder och fler är på ingång. Två familjer önskar flytta till Koster men då det idag saknas både förskola och skola är det inte aktuellt. Dessa föräldrar kommer inte att sätta sina minsta barn på båten.

ANNONS

Tillgång till barnomsorg för de yngsta skulle öka möjligheterna för inflyttning till Koster. Av den anledningen önskar Liberalerna öppna för pedagogisk omsorg på Koster året runt.

Tre barn i åldern 1-5 år i behov av förskola/pedagogisk omsorg redan i sommar, samtidigt är sju barn i skolåldern i behov av sommarfritids. Ytterligare tre barn föds under innevarande år.

Mot den bakgrunden föreslog Liberalerna att sommarfritids/pedagogisk omsorg skulle starta på Koster redan i sommar. Majoriteten i barn- och utbildningsnämnden tillät inte att frågan togs upp på nämnden eftersom det saknades en ”att-sats” i initiativärendet.

Ann-Louise Ejderlind (L)

andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden

Kerstin Karlsson (L)

gruppledare

LÄS MER:Kosterföräldrar planerar manifestation om skolan

LÄS MER:Skolan på Koster förblir stängd när hösten kommer

LÄS MER:Fyra partier agerar – vill öppna Kosters skola

ANNONS