Victoria Sörensen Lund : Från breaking till bebis – på återseende!

Det här blir min sista krönika, i alla fall på ett bra tag.

ANNONS
LocationStrömstad|

När jag började på Strömstads Tidning under coronahösten 2020 flyttade jag hem igen efter nästan tolv år borta. Då kom jag från ett Stockholm där jag jobbat hemifrån senaste halvåret. Ah, friska havsbrisar och ingen trängsel på tunnelbanor eller bussar. Strömstad var frihet och lättnad.

Trots att jag började jobba här i de speciella pandemitiderna så var det med nytt friskt syre i lungorna jag klev in på redaktionen. En liten sådan som jobbar stenhårt för att göra den bästa lokala journalistiken.

När både nya ansikten och bekanta sådana mötte mig på redaktionen kände jag hur mycket jag saknat redaktionsmiljön under det trista pandemihalvåret i Stockholm. En fundering som diskuteras på ett morgonmöte blir till en artikelserie. En nyfikenhet på någon lokal person blir till ett personporträtt. En lugn förmiddag kan förvandlas till något mer intensivt när oväntade och stora händelser når oss. Tunga saker som mord eller olyckor. Eller mer lättsamma avbrott som larm om något unikt djur som dykt upp.

ANNONS

En av de mer oväntade arbetsdagarna under min tid här var när vi fick tips om att en valross hittat till Strömstad. ”Någon säger sig ha sett en valross i hamnen” utbrast nyhetschefen och jag och min tidigare kollega Arvid blev först skeptiska, men fick ändå lite puls och kastade oss i väg på cykel i riktning mot hamnen. Ännu bättre blev arbetsdagen när tipset faktiskt stämde och sajten en kort stund senare fick en artikel inkluderat ett stort bildspel med rubriken ”Här simmar valrossen in i Strömstads gästhamn”.

Sedan den där höstdagen 2020 när jag klev in på redaktionen har jag skrivit om allt mellan himmel och hav i Strömstad. Seriösa nyheter och mer lättsmälta grejer. Politiska beslut, högstadieskolans utmaningar, domar, polisärenden, diverse sportmatcher, historiska hus, hemvändande Strömstadsbor som valde att flytta hem när pandemin möjliggjorde hemmajobb, skönhetsbranschen i Strömstad och träffat både glada, ledsna, och arga människor som velat berätta sin historia.

Med mera. Högt och lågt. Gott och blandat. Som en lokaltidning ska vara.

”Vart är Strömstad på väg”, hette en artikelserie som producerades under pandemin. Vad ska vi satsa på mer på i Strömstad, för att inte bli lamslagna om norrmännen inte kan åka över gränsen för att handla och bo? Strömstads framtid vad gäller näringsliv, politiska beslut och visioner kommer mina kollegor givetvis fortsätta att bevaka.

ANNONS

Själv vet jag vart jag är på väg; rakt in i ett nytt kapitel i livet, med en liten person som snart är färdigbakad.

Vi hörs och ses – om ett tag igen! Tipsa gärna mina duktiga kollegor om nyheter, spännande personer att intervjua och viktiga ämnen att bevaka. Jag vill ju ha något bra att läsa under min föräldraledighet, om jag nu får tid till sådant.

Och ser ni något roligt och udda djur i krokarna, så ring redaktionen direkt!

ANNONS