”Detta sätt att hantera ärenden undergräver medborgarnas förtroende för politikerna”, skriver Sören Eriksson, före detta ordförande i miljö- och byggnämnden om den nuvarande ledningen i nämnden. Arkivbild.
”Detta sätt att hantera ärenden undergräver medborgarnas förtroende för politikerna”, skriver Sören Eriksson, före detta ordförande i miljö- och byggnämnden om den nuvarande ledningen i nämnden. Arkivbild. Bild: Marita Adamsson

Debatt: Detta undergräver förtroendet för politikerna

Sören Eriksson: ”Arbetsutskottet har inte rätt att fatta beslut som kan komma att kosta oss skattebetalare flera hundra tusen”.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad|

Miljö- och byggnämndens arbetsutskott har beslutat uppdra åt förvaltningen att beställa en utredning av den organisationsanalys som, på den gamla nämndens uppdrag, upprättats av räddningschefen.

Beslutet strider mot delegationsordningen. Det innebär kostnader på flera hundra tusen kronor, utöver av fullmäktige fastställd budget.

Arbetsutskottet har inte rätt att fatta beslut som kan komma att kosta oss skattebetalare flera hundra tusen, utöver redan anslagna medel.

Som grädde på moset har arbetsutskottet undanhållit organisationsanalysen från nämndens ledamöter.

Dessutom har man, i strid mot de egna reglerna, låtit bli att redovisa beslutet i det protokoll som publicerats på kommunens hemsida.

Förhållandena har påpekats för merparten av kommunens ledande politiker, inklusive ledamöterna i MBN:s arbetsutskott utan resultat.

ANNONS

Detta sätt att hantera ärenden undergräver medborgarnas förtroende för politikerna.

Sören Eriksson

LÄS MER:Räddningstjänstens egen analys: Underfinansierade med miljoner

ANNONS