Bengt Bivrin (MP).
Bengt Bivrin (MP). Bild: Arkiv

Det är inte okej!

Kristdemokraterna i Strömstad blandar ihop lokalpolitik med gynnande av egna partikamrater, skriver Bengt Bivrin (MP).

ANNONS
LocationStrömstad|

Replik till Kristdemokraterna i Strömstad.

LÄS MER:Kommunen hindrar nyproduktion av serviceboende

Strömstad befinner sig i kris och behovet av ledarskap är viktigare än någonsin. Tyvärr blandar vissa av de styrande partierna ihop sina egna privata intressen med vad som behövs för Strömstads långsiktiga utveckling.

Det handlar om att gynna vissa individer vid politiska beslut eller att använda sin maktposition för att utöva påtryckningar på, eller t o m hänga ut, kommunala tjänstepersoner.

Detta har varit ett signum för den grupp individer som styrt kommunen i merparten av de senaste 15 åren. Det har främst skett i det dolda, men på senare tid har det utövats allt mer ogenerat. I förra veckan skrev KD på insändarplats och påstod att kommunen inte arbetar tillräckligt snabbt med en detaljplan för serviceboende. Det KD glömde nämna var att partiet är med och styr kommunen och att planen i fråga ägs av en partikollega.

ANNONS

De senaste åren har KD motarbetat flera detaljplaner för bostäder, men när partikollegorna vill bygga ska det gå fort. Stöter de på problem använder de sina politiska kontakter eller ringer kommundirektören.

Det som pågår skadar förtroendet för Strömstad kommun och den lokala demokratin. Medborgarna måste kunna lita på att alla behandlas lika, oavsett om du har nära band till de styrande partierna eller ej.

Bengt Bivrin (MP)

ANNONS