Per Flensburg är en av föreläsarna på årets upplaga av Vetenskapsfestivalen i Strömstad.
Per Flensburg är en av föreläsarna på årets upplaga av Vetenskapsfestivalen i Strömstad. Bild: Mikael Andersson

Dags för vetenskapsfestival – Strömstads Akademi hälsar välkommen

Vi välkomnar alla intresserade Strömstadsbor till årets öppna vetenskapsfestival den. I år håller vi till på Laholmen, rum Alaska och vi har endast 25 platser till externa gäster.

ANNONS

Vi prövar nu ett nytt grepp för årets vetenskapsfestival. Istället för att prata om det vi själva vill tala om, så ska vi försöka att i så stor utsträckning som möjligt tala om det som Strömstadsborna vill höra. Det är utmanande för oss, för nu får vi arbeta med våra föreläsningar så att de blir mer populärvetenskapliga och publikfriande. Ämnena är rykande aktuella och omsorgsfullt valda.

Schemat för vetenskapsfestivalen uppdateras kontinuerligt och den aktuella versionen kan alltid hämtas på hemsidan. Här är länken: http://stromstadakademi.se/wp2/2024/04/18/preliminart-program-vetenskapsfestival/

Föreläsningsprogrammet på Vetenskapsfestivalen öppnas på tisdag morgon av Rektor Per Flensburg, som tillsammans med prorektor Anders Gustavsson. Designat föreläsningsprogrammet. Tisdagens föreläsningar handlar på förmiddagen om skola, lärarutbildning, nedläggning av byskolor, lärande samt genus och makt. På tisdag efter lunch handlar det om medicinska frågor som ryggont och infarkter, Forskarens dilemma och makt inom akademin. Det kommer också en antologi kring makt i akademin. På onsdag har vi problemlösning i matematik, teknikvärderingar, energiförsörjning, kortsiktighet i samhället och biogasens möjligheter och utmaningar.

ANNONS

Strömstad akademis föreläsare finns tillgängliga efter föreläsningen. De tar vara på all tid som finns att kommunicera. Vi är övertygade att föreläsningarna kommer att förvåna och utmana publiken. Våra föreläsare är alla rutinerade och bra talare. Varmt välkomna!

Åsa Morberg, ordförande i Strömstad akademis styrelse

Vetenskapsfestivalen hålls den 11 och 12 juni. På torsdag blir det en båtutflykt till Skjærhalden i Norge.

ANNONS