Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

3 bästa ställen att vinterbada i Stenungsund

Förra vintern slog det ned som en bomb. Plötsligt skulle alla vinterbada – och prata om hur bra det var för kropp och knopp! Vill du också prova? Här är våra bästa tips för att vinterbada i Stenungsund.

Ja, vinterbad har verkligen blivit populärt hos många svenskar den senaste tiden. Och inte så konstigt det, med tanke på hur flitigt det rapporteras om alla hälsofördelar det finns att hämta i det kalla vattnet.

Forskning visar att ett iskallt bad skapar en stark reaktion i våra kroppar – som bland annat kan skicka ut endorfiner och ge upphov till ett lyckorus. Endorfinerna gör också att vi känner oss pigga och alerta, en känsla som kan sitta i länge.

Studier har också visat på att vi kan få bättre immunförsvar av vinterbaden, samt att de regelbundna aktiveringarna av kroppens stressystem gör att vi lär oss hantera stress bättre.

Kort sagt menar man alltså att man kan bli piggare, friskare och gladare av regelbundna vinterbad. Är du sugen på att prova på? Här listar vi 3 favoriter för vinterbad i Stenungsund.

Stenungsbaden

Vill du ha en lyxig vinterbadsupplevelse är det till Stenungsbaden Yacht Club du ska söka dig. Spahotellet vid vattnet har en brygga med bastuflotte – och en chans att värma upp dig ordentligt mellan doppen. Studier visar ju också att bastu har sina hälsofördelar – så kanske värt att kombinera de båda? Stenungsbadens bastuflotte kostar dock pengar och måste bokas.

Nösnäs badplats

Ett populärt ställe för kallbadare i dag och där några hängivna personer kämpar för att få till ett kallbadhus. I framtiden kanske det alltså finns möjlighet till bastubad även på Nösnäs badplats. Men redan i dag finns brygga med stege ner till djupt vatten som gör kallbad smidigt.

Getskärs badplats

Lite längre söderut finns Getskärs badplats som också har goda förutsättningar för vinterbad. Man kan gå i via klipporna men framför allt finns en badbrygga med stege ner till djupt vatten. Det finns också goda parkeringsmöjligheter.

Kombinera kallbad med bastu för störst hälsofördelar

Precis som med vinterbad nämns också många hälsofördelar för bastubad. Studier visar att immunförsvaret stärks, samt att både risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt smärta och stress minskar.

Många kombinerar därför kallbad med bastu för att få störst effekt. Att växla mellan varmt och kallt är dessutom ofta väldigt skönt!

Men många bastuflottar eller bastubad kostar pengar. Bor du sjö- eller havsnära kan det därför vara värt att investera i en bastu i huset eller på tomten. Förutom att ge dig och din familj njutning kan det också vara något som höjer värdet på fastigheten!

– Något som kan ge en onödig stress är ekonomi, så vill du låna pengar till investeringar i hemmet är det viktigt att få så låg ränta som möjligt. För att undvika stressen hjälper vi på Sambla dig med blancolån till bästa möjliga ränta, säger Marcus på Sambla.