Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Totalt 1 800 personer får gå från Arbetsförmedlingen. Arkivbild.

1 800 får gå från Arbetsförmedlingen

1 600 personer har fått beskedet att de får lämna Arbetsförmedlingen. Ytterligare 200 kommer snart att få samma besked, uppger Arbetsförmedlingen för TT.

- Så totalt räknar vi med 1 800 personer, säger Patrik Svensson, presschef hos Arbetsförmedlingen, till TT.

Han tillägger att uppsägningarna kommer att påverka verksamheten.

- Det är utmanande, det är färre personer som ska göra helst lika mycket som tidigare men det kommer få konsekvenser. Vi får försöka erbjuda service på annat sätt, kanske mindre fysiska möten och mer att vi får hänvisa till självservicetjänster, kundtjänst och liknande.

I januari varslades 4 500 personer från Arbetsförmedlingen. Myndighetens tillförordnade personalchef Thomas Wolf säger att personalomsättningen varit väldigt stor sedan dess.

- Vi bedömer att vi under årets första fyra månader landar på 1 100 medarbetare som självmant tagit sig vidare. Det har bidragit till att vi fått ned uppsägningarna, säger Wolf.

TT: Vad säger man ute i de olika distrikten?

- Det blir uppsägningar i hela landet, ingen ort är fredad. Självklart har det funnits en oro för den egna försörjningen bland medarbetarna, och många har nog tyckt att det varit jobbigt att vänta på tydliga besked om huruvida de klarar sig eller blir uppsagda.

Enligt Wolf pågår nu ett arbete med att identifiera ett antal kontor som kommer att läggas ned, då den nya budgeten och de nya politiska förutsättningarna inte gör det motiverat att driva dem vidare.