Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lars Tysklind (L) i kommunfullmäktige - där han vill att Canningområdets framtid ska debatteras (arkivbild). Bild: Arkiv

Debatt: Vill ha en öppen debatt om Canning

Lars Tysklind (L) i replik till Lars Georgsson: Det handlar om att stora och viktiga beslut ska fattas i fullmäktige.

Replik till Lars Georgsson.

LÄS MER: Befriande att ­kommunen satt ner foten om Canning

Lars Georgsson talar om inga gränser vad gäller indignation med anledning av beslutet i miljö- och byggnämnden att lägga ner Canningplanen. Men det handlar inte om graden av indignation utan om att stora viktiga beslut ska fattas i kommunfullmäktige.

Vad man än tycker i sak kan det väl ändå anses vara något märkligt man väljer att avgöra en så stor fråga i miljö- och byggnämnden när man hade lika stor möjlighet att välja kommunfullmäktige.

Faktum kvarstår att i kommunfullmäktige är alla partier representerade. Med absolut största sannolikhet hade beslutet blivit detsamma i kommun­fullmäktige, men då efter en öppen debatt där var och en haft möjlighet att ta del av olika partiers ståndpunkt i frågan.

När det gäller min interpellation väljer Lars Georgsson att inte nämna min viktigaste fråga, vad vill socialdemokraterna och övriga majoriteten med Canning? Vi vet nu vad man inte vill, men det är faktiskt intressantare att veta vad man vill göra i stället, eller hur?

Faktum kvarstår också att kommunen, enligt beräkning, nu för en kostnad på drygt 36 miljoner får en marksanerad grusplan. För drygt 42 miljoner hade vi fått möjlighet till en ny stadsdel.

När det gäller förbindelsen över Bojarkilen kan jag bara konstatera att tiderna förändras. För 20 år sedan var linfärja en bra lösning, men utvecklingen har gjort att nu är en bro bästa lösningen både ekonomiskt och framförallt ur tillgänglighetssynpunkt.

Lars Tysklind (L)