Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marie Edvinsson Kristiansen (M) är en av de moderater som skriver att de vill ha mer nöjesliv i Strömstad igen. Bild: Marita Adamsson
Marie Edvinsson Kristiansen (M) är en av de moderater som skriver att de vill ha mer nöjesliv i Strömstad igen. Bild: Marita Adamsson

Insändare: Vi vill ha mer evenemang och kultur i Strömstad

Moderaterna: Det är dags för en renässans för evenemangsstaden Strömstad.

Vi moderater vill satsa på mer utveckling av Strömstad.

Förr präglades Strömstad av att det var ”drag under galoscherna” sommartid, musik- och kulturevenemangen avlöste varandra. Folk vallfärdade från hela Sverige för att uppleva pulsen och sommaren vid havet i Strömstad. Vi vill ha mer av det!

Vi vill utveckla Strömstad till en evenemangsstad hela året. Eventstaden Strömstad med mer kultur! Får kulturen en aktiv och framträdande roll i samhällsutvecklingen kommer det locka till inflyttning, nyetablering och mer turism.

För att det skall vara möjligt behövs ett bra värdskap, en driftsorganisation (ex. Strömstad & Co) med ett nära samarbete mellan kommunen och näringslivet.

Juvelen Skagerack behöver återskapas till det eventpalats det en gång var under sina glansdagar under 70- och 80 talet.

Vi behöver se på möjligheterna för att kunna skapa ett större eventområde för att underlätta för dem som vill skapa utomhusevenemang.

Låt dig inspireras av tanken med att använda strandpromenaden som utgångspunkt och plagen som en yta för publik med utsikt över hamnen där scenen anläggs i vattnet på flytbryggor. På samma sätt nyttjas Kallbadhuset med flytbryggor för scen ute på vattnet.

Visst är det dags för en renässans för evenemangsstaden Strömstad som ger plats för en ny generation artister som sprider glädje i Strömstad.

Marie Edvinsson Kristiansen

Carl Johan Evers

Göran Wallo

Moderaterna i Strömstad